Visie

De visie van KAA Gent Ladies is meisjes/vrouwen in Vlaanderen de gelegenheid bieden tot het spelen van voetbal op topsportniveau in combinatie met hun studies. 
 
 
Hoe willen we dit realiseren?
 
* Om de kwaliteit op het veld hoog te houden is er gekozen voor een structuur met een A-selectie, een beloftenteam, een jongerenteam, U15, U13, U12, U11 en een keepster academie.
 
* De A-selectie is actief in de Super League, het beloftenteam komt uit in 1ste Nationale (streven naar U19), het jongerenteam komt uit in 2de Nationale (streven U17).
Hierdoor krijgen de speelsters uit het beloftenteam een goede aansluiting bij het niveau van de A-selectie. Ook de doelstelling om ook het jongerenteam nauwer te laten aansluiten werd ondertussen gerealiseerd. De tussenschakels worden gevormd door de High Potentials en de postformatie.
 
* Op dit moment zijn we bezig om de jeugdwerking (10-15 jarigen) sportief verder uit te bouwen en haar een eigen structuur en dynamiek te geven.  Het eigen jeugdcentrum is hiervoor het middel.
 
* Om ervoor te zorgen dat er voldoende talenten doorstromen en /of instromen vanuit de regio richting de beloften en het jongerenteam worden talenten uitgenodigd voor clinics en internationale oefenmatchen..
 
* De ondersteuning van de club naar de speelsters toe op sportief en medisch vlak moet steeds top zijn en een referentie binnen de vrouwelijke voetbalwereld.
 
* Daarnaast moet de club het de speelsters mogelijk maken om, mits de nodige inzet en flexibiliteit, hun sport altijd te kunnen combineren met hun studies.
 
* De club moet aangenaam zijn om te vertoeven, rechtvaardig van inborst en familiaal van karakter.

 

De maatschappelijke bijdrage, de waarden en entiteit:

In onze ogen moet een voetbalorganisatie zich niet meer alleen als voetbalclub profileren, maar ook als maatschappelijk platform, het vrouwenvoetbal leent zich daar uitstekend voor.

* Projecten organiseren voor de omgeving onder de vlag van ‘Sport, Beweging & Gezondheid’ en het steunen van "Voetbal in de Stad" en "Elk Talent Telt"  staan hierbij centraal.

* Waar mogelijk zullen de teams ook ondersteuning geven bij sociale activiteiten in Vlaanderen.

 

 

Dichter bij mooi voetbal kan je niet komen

KAA Gent Ladies, de grootste meisjes- en vrouwenvoetbalclub van het land!