Over ons

KAA Gent Ladies is de grootste vrouwenvoetbalclub uit het noorden van het land. De damesafdeling ontstond meer dan twintig jaar geleden uit Cercle Melle  en fusioneerde voor het seizoen 2013-2014 met KAA Gent. De Club zal dit jaar de kaap van de 220 spelende leden overschrijden. De meisjes en vrouwen spelen in 13 teams, vanaf negen jaar tot op het hoogste niveau.
Het eerste team van KAA Gent (Ladies) speelt dit seizoen in de Super League van het vrouwenvoetbal. Ze werden het seizoen 2016-2017 derde Kers op de taart was de winst in de bekerfinale tegen RSC Anderlecht.Op 13 mei 2017 werd immers met 1-3 gewonnen met goals van Margaux Van Ackere, Kassandra Ndouto Missipo en Mariam Tobola.  De thuiswedstrijden van deze competitie worden normaal gespeeld op het terrein van KRC Gent-Zeehaven in Oostakker, op vrijdagavond om 20u30.

De Beloften zijn voor het derde jaar actief in de 1ste Nationale, nadat ze twee seizoenen na elkaar kampioen speelden en dus op 2 jaar tijd van 3de naar 1ste Nationale promoveerden. Ze werden het seizoen 2016-2017 kampioen.

De Jonge Beloften spelen dit seizoen in 2de Nationale, zij promoveerden vorig seizoen uit 3de Nationale.
Zowel de Beloften als de Jonge Beloften spelen hun thuiswedstrijden op zaterdagnamiddag op Neptunus (Botestraat 98 in Wondelgem). Verder zijn er nog twee teams die op provinciaal niveau spelen in Wondelgem. Het team in derde provinciale speelde kampioen en promoveerde naar tweede provinciale.

Daarnaast zijn er ook 8 jeugdploegen: U15 (2 ploegen), U13 (2 ploegen), U12, U11, U10 en U9. Al deze jeugdploegen zijn met een volledige meisjesploeg actief in de gewestelijke jongenscompetitie. Onnodig te vermelden dat er ook binnen deze jeugdelftallen heel wat talent te bewonderen is! Ook onze U15 wonnen in het seizoen 2016-2017 de Beker tegen KRC Genk ladies met 5-4.

De Jeugdploegen spelen meestal hun thuiswedstrijden op zaterdag op ons jeugdcomplex Jan Yoens (Dracenastraat 8 in Gent).
Meter van KAA Gent is Stephanie D’Hose (gemeenteraadslid Stad Gent) en Peter is Rudy Coddens (Voorzitter OCMW Gent / Schepen van Seniorenbeleid, werk, armoedebestrijding).

De Club wil duurzaam verblijven op het hoogste niveau van het Belgische vrouwenvoetbal en de nodige sportieve stappen zetten om aan te sluiten bij de Europese middenmoot.