Over ons

KAA Gent Ladies is de grootste vrouwenvoetbalclub uit het noorden van het land. De damesafdeling ontstond meer dan twintig jaar geleden uit Cercle Melle en fusioneerde voor het seizoen 2013-2014 met KAA Gent. De Club zal dit jaar de kaap van de 220 spelende leden overschrijden. De meisjes en vrouwen spelen in 13 teams, vanaf negen jaar tot op het hoogste niveau.

Het eerste team van KAA Gent (Ladies) speelt dit seizoen in de Super League van het vrouwenvoetbal.De thuiswedstrijden van deze competitie worden op vrijdagavond om 20u30 gespeeld op het terrein van KRC Gent in Oostakker. Ze werden het seizoen 2016-2017 derde en als kers op de taart dat zelfde seizoen was er de winst in de bekerfinale tegen RSC Anderlecht. Op 13 mei 2017 werd met 1-3 gewonnen met goals van Margaux Van Ackere, Kassandra Missipo en Mariam Tobola. In het seizoen 2017-2018 werd het Super League team 2e in de competitie maar werden ze jammer genoeg uitgeschakeld in de halve finale van de Beker van België na een nederlaag op Genk. Een onterecht afgekeurde goal zorgde dat er geen extra tijd kwam en dat Genk doorging naar de finale die zij op hun beurt verloren van Standard Fémina. Sportieve revanche kwam er echter door in het seizoen 2018-2019 de beker opnieuw naar huis te halen na een 2-0 overwinning tegen Standard op het terrein van FC Dender.

De Beloften zijn actief in 1ste Nationale, ze werden het seizoen 2016-2017 kampioen, de Jonge Beloften spelen in 2de Nationale.
Zowel de Beloften als de Jonge Beloften spelen hun thuiswedstrijden op zaterdagnamiddag op Neptunus (Botestraat 98 in 9032 Wondelgem).

Daarnaast zijn er ook meerdere jeugdploegen: U15 (2 ploegen), U13, U12, U11. Al onze jeugdploegen zijn met een volledige meisjesploeg actief in de jongenscompetitie, sommigen in de gewestelijke, anderen in de provinciale. Onnodig te vermelden dat er ook binnen deze jeugdelftallen heel wat talent te bewonderen is! Onze U15 wonnen in het seizoen 2016-2017 de Beker tegen KRC Genk ladies, in het seizoen 2017-2018 wonnen zij opnieuw de beker, deze keer tegen de Yellow Flames.

De jeugdploegen spelen meestal hun thuiswedstrijden op zaterdag eveneens op ons jeugdcomplex Neptunus.
Meter van KAA Gent LADIES is Stephanie D’Hose (gemeenteraadslid Stad Gent) en Peter is Rudy Coddens (Voorzitter OCMW Gent / Schepen van Seniorenbeleid, werk, armoedebestrijding).

De Club wil duurzaam verblijven op het hoogste niveau van het Belgische vrouwenvoetbal en de nodige sportieve stappen zetten om aan te sluiten bij de Europese middenmoot.

 

Dichter bij mooi voetbal kan je niet komen

KAA Gent Ladies, de grootste meisjes- en vrouwenvoetbalclub van het land!