Werken aan de toekomst

Werken aan de toekomst

De jeugd van KAA GENT Ladies komt dit jaar met meer dan 100 speelsters in competitie. Het grootste aantal ooit voor de club. Wat meteen ook een gestructureerde organisatie vraagt. Sinds begin van seizoen 2015-2016 werden hiervoor de eerste acties ondernomen.  Scout Michel Van Zieleghem had de opdracht gekregen om op zoek te gaan naar versterking voor alle jeugdploegen om die plaatsen waar nood was van een kwalitatieve injectie te voorzien.

Bij de start van het nieuwe seizoen 2016-2017 kunnen we spreken van een geslaagde scoutingcampagne, om en bij de 60 speelsters maakten de overstap naar KAA GENT Ladies.

De jeugd treedt volgend seizoen aan met 7 ploegen:  U10 - U11 - U12 - 2 x U13 - 2 x U15

Een groei  aan speelsters betekent ook een groei binnen de trainersstaf. We gaan van 7 naar 9 trainers dit jaar, waarvan liefst 7 nieuwe.

Voor U10 worden 2 speelsters uit eigen rangen trainsters: Nicky Evrard en Sylvana Tieleman vormen hier een nieuw jong duo die onze jongste speelsters zullen begeleiden. Ook voor U11 staat een duo langs de lijn. De met ervaring overgoten Chris Soete, ook jeugdcoach bij Roeselare,  zal samen met Julie Hardeel, ook een speelsters uit eigen rangen, de groep begeleiden.

Voor U12 werd ook een nieuwe coach aangetrokken, Bart Criel. Hij heeft ook al heel wat ervaring met jeugdteams en was de medeoprichter van de VZW Footfun.

Dit seizoen opnieuw 2 ploegen U13 in competitie. U13 White zal onder leiding staan van Pascal De Pourcq, bezig aan zijn 2de seizoen bij de club. Hij leverde vorig jaar prachtig werk bij de U11 en zal met zijn ervaring en volharding onze U13 nog heel wat kunnen bijbrengen.

Een nieuw gezicht voor U13 Blue, Marianne Wauters.  Zij doet bij ons de eerste ervaring binnen het jeugdvoetbal op, voordien was zij vooral actief als seniorcoach.

Voor het eerst nu  2 ploegen U15. Voor U15 White is er een nieuw gezicht, Jonas Van Dorpe komt van Zulte Waregem. Hij zal met zijn gedrevenheid en enthousiasme de brug bouwen naar de jonge beloften. Eric Claeys is 2de seizoen binnen KAA GENT Ladies en neemt de U15 Blue voor zijn rekening. Eric, voorheen ook coach bij Mariakerke, komt dit jaar volledig voor de Ladies uit.

Naast de 9 teamcoaches werden ook 2 keepertrainers aangesteld.
Joachim Margodt voor de jeugd U10 tot en met U13 en Rudy Bastiaen voor de U15.

Onze in leeftijd gevarieerde trainersstaf staat voor een mooie uitdaging dit seizoen. Het niveau laten stijgen en onze speelsters verder ontwikkelen binnen een kader van leute en plezier zijn de doelen.  Op die manier werken we aan een optimale doorstroming van onze eigen jeugdspeelsters naar ons eerste elftal.

KimVermeulen 

Jeugdcoördinator