VV ALKMAAR ACADEMY CUP - 9 en 10 juni 2018

Tijdens het weekend van 9-10 juni trokken de U15 naar de Alkmaar Academy Cup. Naast een sportieve uitdaging moest dit ook een schitterende afsluiter van een fantastisch seizoen worden. De groep was al vrijdagavond ter plekke, in het Bungalowpark Koningshof op 5 km van de tornooisite. Op vrijdagavond stond een avondwandeling in de Schoorlse duinen op het programma.

Op zaterdagochtend traden we dan aan voor de eerste wedstrijd tegen de Haarlemse Voetbalschool. De ladies hadden de volle speelduur (2x25 minuten) een stevige greep op de wedstrijd, maar werden koud gepakt op welgeteld één counter. 1-0 was de einduitslag, hoger tempo en durven vooruit voetballen waren de werkpunten.

Een uur later volgde reeds de volgende wedstrijd tegen het Zweedse AIK, door weinig doortastend verdedigend werk stond het nog voor iedereen het goed door had reeds 2-0. Even overpowerd door het Zweedse enthousiasme, dat soms wat over het randje was. Toch voelde je dat de wedstrijd er niet op zat en alweer kwam de weerbaarheid van de KAA Gent Ladies boven. De match werd overgenomen en het tempo opgeschroefd. Na 10 minuten was het KAA Gent die de wet dicteerde en kregen de Zweden het moeilijk. In de tweede helft resulteerde het harde werk in 2 fantastische doelpunten, met een 2-2 tot gevolg. Jammer genoeg werd daarna een duidelijk buitenspelgeval niet gefloten en AIK ging met een 3-2 winst lopen. Zelfs de technische staf van AIK kwam zich achteraf excuseren over het feit dat het zo moest lopen, als tegenprestatie boden ze ons een uitnodiging voor hun eigen tornooi in Zweden :-)

De derde match in de poule kon nog redding brengen, mits een winst met minimaal 3 doelpunten verschil kon er op zondag nog gespeeld worden voor plek 1 tot 4. De meisjes hadden echter reeds zoveel gegeven in de achtervolging op AIK dat het vat zo goed als af was. Als er dan nog eens pech mee gemoeid wordt, moet je de duimen leggen.

Nul op negen dus na dag één, jammer, zeker gezien het feit dat we behalve de eerste 10 minuten tegen AIK steeds de bovenhand hadden. Op naar dag 2 dan maar.

Maar vooraleer het zover was moest er toch even aandacht besteed worden aan het schoolgebeuren en de examens die voor de deur staan. 2 uur verplichte studie dus!

 

Maar na een inspanning en een stevige maaltijd is er uiteraard tijd voor ontspanning en waar kan dat beter dan op een Nederlands strand. Nog maar eens werd duidelijk dat we over een uitzonderlijk team beschikken!

Nadien was het bedtijd, want presteren op zondag was een doel dat de meisjes zichzelf stelden. Na een stevig ontbijtbuffet werd opnieuw richting Alkmaar getrokken en ditmaal zou het anders lopen. En jawel, zo geschiedde. Heer en meester waren we in de match tegen het Duitse Alhorner SV. Dit resulteerde ook in een terechte 1-0 eindstand. De werkpunten van de eerste match op zaterdag werden ter harte genomen en de supporters konden genieten van een boeiend kijkstuk. Eén kanttekening moest echter wel gemaakt worden: het stond maar 1-0 en dus werd het de laatste minuten toch nog spannend. Maar het Duitse team wist niet meer te scoren en dus volgde een afsluitende wedstrijd voor plek 5 en 6.

En jawel, de ploeg die ons klopte in de eerste wedstrijd van dit mooie tornooi kruiste opnieuw ons pad na een 2-1 zege tegen het Zweedse LB07. Het beeld van match 1 herhaalde zich, de betere ploeg zijn en toch op achterstand komen. Maar deze keer voelde je dat de meisjes het er niet bij zouden laten. Snel werd de rug gerecht en werd een 1-0 achterstand omgezet in een 2-1 voorsprong waarbij plek 5 veilig werd gesteld!

Terechte eindklassering lijkt ons, waarbij we moeten stellen dat we qua voetbal en technisch vermogen zeker plek 1 en 2 hadden kunnen ambiëren en dat we daar ook thuishoren. Meermaals vielen de woorden, jullie zijn voetballend het sterkste team. Maar in voetbal draait het nu eenmaal om scoren en dat was te weinig het geval. Mee te nemen naar komend seizoen dus.

Maar bovenal was dit een spetterende afsluiter van een lang en slopend seizoen, maar een seizoen die de geschiedenisboeken zal ingaan met de winst van de Beker van België, deelname aan voetbal in de provinciale jongensreeks, tornooiwinst in Zulte-Waregem. En het belangrijkste: een team die een echt team vormt en voor elkaar door een vuur gaat! Toppers!

Einduitslag VV Alkmaar Academy Cup

  1. Feyenoord FC
  2. VV Alkmaar
  3. AIK (Zweden)
  4. DIA
  5. KAA Gent Ladies
  6. HMVS
  7. Alhorner SV (Duitsland)
  8. LB07 (Zweden)

 

 

 

 

 

Dichter bij mooi voetbal kan je niet komen

KAA Gent Ladies, de grootste meisjes- en vrouwenvoetbalclub van het land!