Verslagjes deelname tornooien F.C. SINT-KRUIS-WINKEL en RUMBEKE

Op zaterdag 18 augustus namen onze U13B, die komend seizoen in een provinciale jeugdreeks zullen aantreden, deel aan het jeugdtornooi jongens op St-Kruis-Winkel. Ze begonnen tegen een sterke thuisploeg in een gelijkopgaande wedstrijd waarbij onze dames nog in hun ritme moesten komen.

Tegen Wachtebeke werd het een ware 'walk-over' met trefzekere Ladies aan het KANON! De eerlijkheid dient ons te vermelden dat Wachtebeke na een blessuren slechts met 7 spelers kon verder doen en uiteindelijk met 6 moest eindigen.

De laatste wedstrijd was tegen de sterkste tegenstander maar onze diesel-Ladies hebben blijkbaar wat tijd nodig om hun beste voetbal naar voor te brengen, wat ze in deze wedstrijd dan ook schitterend hebben gedaan!

Uitslagen: 

KAA GENT LADIES - ST KRUIS WINKEL: 1-1

KAA GENT LADIES - WACHTEBEKE: 13 - 0 (waren maar met 7)

KAA GENT LADIES - GAVERE ASPER:  3 - 0

 

Op het tornooi van Rumbeke op zondag 19 augustus kwamen quasi dezelfde dames ook in actie. Bij de eerste wedstrijd stond het kanon van de schutters nog niet op scherp waardoor er heel wat kansen de mist ingingen. Kruiseke daarentegen had aan 2 kansen genoeg om dat ene goaltje -waar onze keeper machteloos tegen stond-  te scoren waardoor ze de overwinning de wacht konden slepen.

Tegen Zwevezele stonden de viziers al iets beter gericht en werd het een verdiende overwinning na sterk collectief voetbal. Klein detail... De trainer probeerde zijn spelers aan te moedigen met de woorden 'kom op mannen, het zijn maar meisjes'. Iets meer respect was op zijn plaats geweest voor de latere eindwinnaars van dit 'jongenstornooi' ;-)

De laatste wedstrijd tegen Rumbeke (waar Camille Lamote, nu speelster bij KAA GENT, jaren heeft gevoetbald), was er eentje met een enorme spankracht die uiteindelijk met het kleinste verschil (dankzij een ijzersterke verdediging) werd beslecht.

De Finale voor de eerste plaats was er eentje waarvan iedereen vreesde, beren van jongens die op dat veld kwamen en die etterlijk met kop en schouders boven onze meisjes uitstaken en ons na 3 minuten al op achterstand brachten. De vrees om een pandoering te krijgen, groeide nog meer aan, maar dat was buiten de mentale weerbaarheid, de wilskracht, het doorzettingsvermogen, het technisch voetballend vermogen en het schitterend samenspel van onze LADIES gerekend!! Bij 1-1 begon de twijfel bij Tielt toe te slaan, 1-2 en het geloof bij onze supporters (die geweldig waren) begon te groeien, spannend tot en met... tot 2 minuten voor het einde de bevrijdende 1-3 viel.

Het ongeloof bij de Tieltse staf droop er af terwijl de onze een adrenalinerusch kregen waar ze waarschijnlijk nog niet van hersteld zijn!

Bedankt aan alle geweldige supporters, schitterende organisatie en vooral onze speelsters die voor elkaar door het vuur zouden gaan!

 

Plaatsingswedstrijden:

Sparta Kruiseke - KAA GENT  1-0

 

Zwevezele - KAAG 1-2

Rumbeke - KAAG  0-1

 

Finale:

VV tielt - KAAG  1-3

 

 

 

 

 

U13

Dichter bij mooi voetbal kan je niet komen

KAA Gent Ladies, de grootste meisjes- en vrouwenvoetbalclub van het land!