U17 tegen Denemarken

Was het afgelopen zondag nog ijzig koud op het Nationaal Voetbalcentrum dan konden de aanwezigen voor de tweede oefeninterland van de Belgian Red Flames U17 tegen Denemarken op dinsdag 14 februari 2017 genieten van een aangenaam Valentijnszonnetje terwijl ze naar een leuke partij voetbal keken.


De Belgian Red Flames U17 op dinsdag 14 februari 2017 in Tubeke tijdens het volkslied tegen Denemarken U17! Foto – (c) Vrouwenteam.be / MaMPict

De Belgian Red Flames U17 begonnen aan de wedstrijd met 7 nieuwe gezichten in vergelijking met afgelopen zondag terwijl Denemarken de basiself van het eerste duel slechts op 3 plaatsen wijzigde. Denemarken begon echter heel sterk op deze dinsdag 14 februari 2017 en het scoorde in de beginfase opnieuw vanuit een hoekschop! Caroline Pleidrup trapte, de Belgische verdediging weerde nog af maar Janni Thomsen stond op de goede plaats om de bal hoog in het dak van het doel te trappen (0-1, 7de minuut). Denemarken zou tien minuten later de voorsprong al verdubbelen. Captain Emma Faerge speelde de bal vanuit de verdediging naar links tot bij Cecilie Johansen. Zij kwam naar binnen, gaf de voorzet met rechts richting het centrum waar Malaika Hashmi de bal controleerde met de borst en vervolgens met links knap voorbij Kenza Vrithof trapte (0-2, 17de minuut) voor haar derde doelpunt al in Tubeke! Na 25 minuten spelen leek Denemarken alweer te gaan scoren. Fie Steenberg ging op rechts voorbij linksachter Floor Caelen, ze gaf de bal mooi voor maar Dajan Hashemi vond de Belgische doelvrouw op haar weg! Twee minuten later zagen we dan toch iets van de Belgian Red Flames U17. Esther Buabadi mocht een vrije trap nemen rechts vanop het middenveld, de Deense verdediging werkte weg en Lisa Petra trapte de bal hoog en naast. Op het halfuur kwam Denemarken alweer opzetten. Dajan Hashemi ging voorbij doelvrouw Vrithof maar nadat ze iets te ver uitgeweken was naar links trapte ze de bal over het doel! Zo bleef het bij 0-2, de ruststand!


Denemarken U17 voor de aftrap tegen België U17 op dinsdag 14 februari 2017 in Tubeke! Foto – (c) Vrouwenteam.be / MaMPict

In het begin van de tweede helft was Denemarken meteen opnieuw gevaarlijk. Eerst knalde Fie Steenberg over doel en vervolgens was ook Dajan Hashemi na een hoekschop van Caroline Pleidrup dicht bij een derde treffer. Maar nu wisten de Belgian Red Flames U17 toch gelijke tred te houden met hun Deense leeftijdsgenoten die fysiek sterker waren en op voetbaltechnisch en -taktisch vlak al een stuk verder staan dan de groep van bondscoach Tamara Cassimon en assistent Luc Bosmans. De beste Belgische actie kwam er op iets minder dan een kwartier voor het einde van de wedstrijd. Valerie Schuilen probeerde het op rechts met een mooie solo. Haar knappe actie mondde uit in een schot vanop rechts dat succesvol gestopt werd door de Deense doelvrouw Sandra Jakobsen (67ste minuut). Daarna konden we enkel nog een goeie poging van Janni Thomsen voor Denemarken noteren die gered werd door Kenza Vrithof.


De Belgian Red Flames U17 zijn nog maar net begonnen aan een leer- en groeiproces! Foto – (c) Vrouwenteam.be / MaMPict

In deze twee oefenduels werden de Belgian Red Flames U17 hier en daar met de neus op de feiten gedrukt. Vooral bij hoekschoppen zal er veel attenter moeten verdedigd en gereageerd worden want 3 van de 4 tegengoals in deze 2 oefenduels vielen na zo’n stilstaande fase. Denemarken was bovendien een sterke tegenstander die in het leerproces naar volle ontwikkeling al verder staat dan de jonge Belgian Red Flames. Er is dus nog veel werk aan de winkel maar erg is dat niet. De bedoeling is voor iedereen om te groeien en te evolueren naar een beter en meer dan gemiddeld niveau. Daarvoor dienen oefenwedstrijden en de leerschool van de jeugd- en oefeninterlands!

Dinsdag 14 februari 2017 – Oefeninterland – Nationaal Voetbalcentrum Tubeke:
België U17 – Denemarken U17 0-2 (rust: 0-2);
Doelpunten: 7′ Janni Thomsen 0-1, 17′ Malaika Hashmi 0-2.

De Belgian Red Flames U17 begonnen aan de wedstrijd met Kenza Vrithof; Valerie Schuilen, Romy Camps, Frieke Temmerman, Floor Caelen; Tiffanie Vanderdonckt, Karlijn Knapen (captain), Amber Tysiak; Esther Buabadi, Lisa Petry, Alessia Confalonieri.
Bondscoach: Tamara Cassimon.

Denemarken kwam aan de aftrap met: Sandra Jakobsen; Line Grön, Emma Faerge (captain), Caroline Pleidrup, Laura Grön; Malaika Hashmi, Janni Thomsen, Emma Snerle; Fie Steenberg, Dajan Hashemi, Cecilie Johansen. Bondscoach: Lene Terp.

Scheidsrechter: Lois Otte.

Bekijk ook nog de video met de goals van zondag 12 februari 2017 toen het 1-2 werd met dank aan Luc Bosmans en de KBVB:

En zondag 12 Feb ....

Het was een drukke voetbaldag in Tubeke waar niet alleen de plaatselijke AFC het op zondagnamiddag 12 februari 2017 in de Proximus League 1B opnam tegen KSV Roeselare maar waar ook de allereerste oefeninterland van dit kalenderjaar voor de Belgian Red Flames U17 op het programma stond tegen de leeftijdsgenoten uit Denemarken. Daarvoor moest je op het Nationaal Voetbalcentrum zijn waar dezer dagen ook het Russische Zenit Sint-Petersburg in het Martin’s Red Hotel verblijft en het oefenveld van de Rode Duivels (waar afgelopen vrijdag nog de vrouwelijke classico RSC Anderlecht-Standard werd gespeeld) huurt!


De toeschouwers zoeken hun plaatsje in de kleine tribune! Foto – (c) Vrouwenteam.be / MaMPict

Dat was overigens de reden waarom de Belgian Red Flames U17 op het door de wind ijzig koude middelste veld in Tubeke moesten spelen waar voor de toeschouwers slechts een kleine tribune aanwezig is. Nadat Denemarken had afgetrapt duurde het even voor er een eerste doelkans viel maar de bedrijvige Dajan Hashemi mikte naast (6de minuut). Net voor het kwartier kwam Inara Bouker voor België opzetten maar via de Deense doelvrouw Katrine Kleven ging de bal in hoekschop! Even voor het halfuur probeerde de jarige Lisa Petry het maar haar schot werd ook gekeerd door de Deense doelvrouw. En daarna probeerde Denemarken het nog eens maar het schot van Janni Thomsen was te zwak om Hazel Engelen te bedreigen (30ste minuut). Na 40 minuten wedstrijd, halfweg dus stond het nog 0-0.


Het Deense nationale vrouwenvoetbalteam U17. Foto – (c) Vrouwenteam.be / MaMPict

Ook in de tweede helft bleven beide teams aan elkaar gewaagd met nu eerst een poging van captain Karlijn Knapen op de Deense doelvrouw (45ste minuut) gevolgd door een solo over links en een schot van de Deense Maria Herdel Pedersen dat over het Belgische doel ging (49ste minuut). Net voor het kwartier was er dan een vrije trap voor Denemarken maar de poging van Caroline Pleidrup werd eenvoudig uit doel gehouden door Hazel Engelen! En dan viel er plots een Belgisch doelpunt. De bal belandde op links via de ingevallen Laurine Van Tieghem en Lisa Petry bij de ook al ingevallen Morgane Aelen. De speelster van het beloftenteam van Standard gaf de bal vervolgens perfect af richting de aanstormende Eva De Baets en haar schot met rechts ging knap hoog in doel binnen (1-0, 56ste minuut). België nam het heft in handen en het kon bijna de voorsprong verdubbelen toen Lisa Petry de bal mooi aannam en in de draai maar nipt naast schoot (60ste minuut). Denemarken gaf echter niet op en het kwam na de pauze tot flink wat hoekschoppen. Het zou België zuur opbreken want na een geharrewar waarbij de bal door de Belgische verdediging eerst nog gekeerd werd kon de ingevallen Malaika Hashmi eerst voor de gelijkmaker zorgen (1-1, 67ste minuut) en drie minuten later stond Malaika Hashmi opnieuw op de goede plaats om dit keer een hoekschop vanop links rechtstreeks in doel te trappen (1-2, 70ste minuut). De Belgian Red Flames U17 wilden daarna nog wel het gelijkspel afdwingen maar dat lukte helaas niet meer. Nu dinsdag 14 februari 2017 spelen beide teams opnieuw tegen elkaar op het Nationaal Voetbalcentrum in Tubeke. De aftrap is dan om 11 uur ‘s ochtends!

 


De Belgian Red Flames U17 voor hun oefenduel tegen Denemarken! Foto – (c) Vrouwenteam.be / MaMPict

Met dank aan vrouwenvoetbalbe