RSC Anderlecht mag champagne koud zetten met dank aan scheidsrechterstrio ?

"Vrouwen RSC Anderlecht mogen champagne voor nieuwe titel al koud zetten (met dank aan Standard)" is de waarheid geweld aan doen.

Scheidsrechters en grensrechters in relatie tot de blauw-witte ploegen uit Gent is een zeer moeilijk verhaal. In Brugge jammeren ze al een ganse week over hands en penalty bij een 3-1 nederlaag. De vorige weken was er nochtans al keer op keer volgens dezelfde logica gefloten. En de VAR verschijnt ook iedere week opnieuw in de dagbladen als dertiende man. In het Vrouwenvoetbal gebeurt alles nog op de oeroude deugdelijke manier van de vrouw in het zwart met twee lokale vrouwelijke lijnrechters, scheidsen zijn echte olympische amateurs en lijnrechters zijn nog echte vrijwilligers van dicht rond de kerktoren, als is dat beeld voor de "Vurige Stede" misschien ook wel wat overdreven.

Maar de hoofding "Vrouwen RSC Anderlecht mogen champagne voor nieuwe titel al koud zetten (met dank aan Standard)" was juist, indien de schrijver niet met de haakjes had gewerkt. Beter was nog geweest: met dank aan het scheidsrechterlijke trio, ere wie ere toekomt. De waarheid achter dit verhaal kan worden aangetoond aan de hand van 2 beelden.

1. De kopbal van Silke Vanwynsberghe. Zie foto 1 bovenaan onze site.

"De bal duidelijk achter de lijn - als je haar steunvoet ziet staan, dan is de andere achter de lijn." 

2. Het afgekeurde kopbaldoelpunt in de laatste minuut van Nicky wegens buitenspel. Zie foto 2 bovenaan onze site.

"Absoluut geen buitenspel, er staan nog minstens twee speelsters bij het vertrek van de bal achter haar.

En we weten ook wel dat scheidsrechters zich kunnen vergissen, maar blijkbaar net iets meer wanneer het blauw-witte kleuren uit Gent betreft.

Maar wat gebeurd is, is gebeurd. We kijken niet verder achteruit, we moeten dit spijtig toeval achter ons laten. We kijken vooruit naar de Bekerfinale van Paasmaandag tegen dezelfde tegenstander, met dezelfde scheids- en grensrechter. Gelukkig deze keer niet van onder de kerktoren, want we spelen maandag in Denderleeuw.