RKIA "Ik wilde altijd al in het buitenland voetballen rond mijn achttiende"

Na een succesvol seizoen bij Jong PSV vertrekt de Eindho­vense Rkia Mazrouai naar KAA Gent ladies in de Belgi­sche Super league. Eerder speelde de 18-jarige verdedig­ster al voor Woenselse Boys, Unitas'59 en CTO Eindhoven.

Waarom maak je de stap naar KAA Gent Ladies? ,.Ik heb een goed seizoen ge­draaid bij Jong PSV. Soms kom je op het moment dat je denkt: Ik moet een volgende stap gaan zetten. Ik wilde altijd al rond mijn achttiende naar het buitenland, omdat ik dat persoonlijk echt zie als een volgende stap waar ik me nog meer kan ontwikkelen. Gent gaf me daarbij veel vertrouwen. Het is echt een hoger platform waarop je speelt dan de beloften­competitie." 

Wat voor perspectief had je bij PSV? "In de toekomst had ik naar het eerste kunnen gaan. Ik kon ko­mend seizoen regelmatig mee­trainen, maar de wedstrijden wa­ren bij Jong PSV. Vanuit België kwamen ze met heel veel vertrou­wen. In principe ga Ik daar in het eerste elftal spelen. Het gaf me daarom nu meer perspectief."
 
Het was het eerste seizoen van Jong PSV. Hoe was dat? "Een goed seizoen. Ik heb veel minuten mogen maken in de be­loftencompetitie. Daar ben ik erg blij mee. Doordat ik aanvoerder was, heb Ik me ook in een andere rol kunnen ontwikkelen. Ik was erg blij met het vertrouwen dat de trainers Aline Zeler en Mark den Brok me daarmee gaven. Zeler - 110-voudig Belgisch oud-interna­tional - heeft mij met haar erva­ring sowieso veel kunnen leren. Zo heeft ze me geleerd om meer vooruit te voetballen."
 
Wat kun jij als speelster aan een team toevoegen? "Ik ben een opkomende links- en rechtsback. Ik speel graag voor­uit en ben tweebenig. Ik ben echt een verdedigster die zich In de te­genstander vastbijt. Die laat Ik 90 minuten niet meer met rust. Bij Gent hoop ik veel power aan het team toe te kunnen voegen, zo­wel voor- als achterin." 
 
Wat verwacht je bij Gent? "Ik verwacht een hoog niveau. Ik ga mijn best doen om zoveel mo­gelijk minuten te mogen maken. In de Super League wil ik me nog meer gaan ontwikkelen in mijn aanvalsspel."
 
Hoe zie je de toekomst voor je? "Ik wil In Gent twee jaar knallen en me supergoed ontwikkelen. Het liefst zou ik natuurlijk daarna direct naar Olympique Lyon - mijn droomclub - gaan. Als de kans er is dan zeker. Ook voor PSV spelen sluit ik niet ult. Mis­schien dat ik in de toekomst dus nog ooit terugkom. Ik hoop ko­mend seizoen weer voor Oranje onder 19 te mogen spelen. Het uiteindelijke doel Is om bil de Leeuwinnen te komen en me daar te laten zien." 
 
Suus van de Ven 
Eindhoven