Rania zorgt voor eerste Belgische zege in EURO WU19 tornooi !

De U19 Red Flames spelen momenteel het EURO WU19 tornooi in Rusland tegen Slovenië, Duitsland en Rusland.  Van ons team waren Van Belle, Covent, Elyn, Bosteels, Jacobs en Boutiebi present. 

Vandaag stond Rusland als voorgerecht op het menu, maar dit voorgerechtje viel zwaarder uit dan gedacht. Alleen Lyndsey verscheen aan de aftrap.

Je zag van in het begin dat de Flames technisch de betere voetballers waren maar de Russinnen knokten zich na een moeilijk eerste kwartier langzaam maar zeker in de wedstrijd. Ze waren steviger in de duels, lieten de bal beter rond gaan en vonden steeds beter de vrije ruimte.

De Russische meisjes kregen zowaar de betere kansen in de tweede helft. Nadat laat in de wedstrijd Rania, Lore en Alixe in het team kwamen werd het evenwicht hervonden.

Net toen iedereen reeds vrede scheen te nemen met een gelijkspel dwong Rania voor zichzelf een kans af, controleerde met rechts en nam de doelvrouw tegenvoets met links.  De U19 Red Flames behaalden zo een gevleide 1-0 zege, opdracht volbracht.

Nu volgt eerst Slovenië (18 Sept 17u) en daarna de (beslissende ?) wedstrijd tegen Duitsland (21 Sept 11u). Succes FLAMES.

Dichter bij mooi voetbal kan je niet komen

KAA Gent Ladies, de grootste meisjes- en vrouwenvoetbalclub van het land!