Proficiat David Delferiere !

Welkom aan boord David Delferiere.

David Delferiere wordt de opvolger van de onlangs overleden Marc Lesenfants en zal vanaf nu het Belgische Vrouwenvoetbal internationaal vertegenwoordigen. We wensen hem van harte proficiat met zijn benoeming.

We hopen dat hij met dezelfde ijver en betrokkenheid als zijn voorganger het Belgische Vrouwenvoetbal zal verdedigen binnen de Bond en buiten de landsgrenzen van ons voetbal. En hij is goed gewapend om fluweelhard op tafel te slaan als Voorzitter van de veruit snelststijgende tak van het Belgische Voetbal. Voor deze Club moet hij maar 3 dingen verwezenlijken, want alle goede dingen bestaan uit 3. één zorgen voor een betere competitie op het hoogste niveau (als het effe kan een Bene Competitie), twee zorgen voor meer middelen voor de Vrouwenvoetbalclubs en drie zorgen voor minstens een tweede grote vrouwenvoetbalclub in Wallonë.

Marian Mahieu van Vrouwenvoetbal.be had vandaag de primeur:

"David Delferiere, de ex-secrétaris-generaal van de ACFF en vice-voorzitter van het Uitvoerend Comité, is de opvolger van wijlen Marc Lesenfants als voorzitter van het Belgische vrouwenvoetbal.De vorige maand 65 jaar geworden Delferiere, vader van de bekende internationale scheidsrechter Sébastien Delferiere, leidde vorige week de Belgische delegatie voor het bezoek van de Belgian Red Flames aan Roemenië. Hij was maandagmiddag 3 september 2018 ook in Leuven aanwezig voor de laatste training van het team van bondscoach Ives Serneels met het oog op het belangrijke WK-kwalificatieduel van dinsdag 4 september 2018 op Den Dreef tegen Italië. Hem wacht dus de taak om het Belgische vrouwenvoetbal in de toekomst nog verder te laten evolueren, te stimuleren en nationaal en internationaal bekend te maken.Het wordt overigens niet de enige nieuwe uitdaging voor de sympathieke man uit Soignies (Zinnik) want hij is binnenkort ook kandidaat bij de gemeentelijke verkiezingen van die stad in de provincie Henegouwen op de lijst MR. Deze redactie wenst hem alvast veel succes in zijn nieuwe functie als voorzitter van het Belgische vrouwenvoetbal!"

https://nieuws.vrouwenvoetbal.be/?p=39773 

Bij deze nodigen we de nieuwe Voorzitter uit om op vrijdagavond één van onze thuiswedstrijden bij te wonen. Tot binnenkort.