Nr 5 ... het sluitstuk Clara Degor !

In Mei werd al snel duidelijk dat Nicky, boegbeeld, Red Flame en kapitein van de ploeg de Club ging verlaten voor FC Twente. Niet onverwacht maar wel spijtig. We wensen Nicky alle succes toe in Nederland.

Onmiddellijk daarna begon de intense zoektocht naar een nieuw sluitsuk voor onze verdediging. Na het aftasten en verkennen van de Belgische mogelijkheden kregen we geen ja. Uit de buitenlandse shortlist van drie, Kelly Steen, Yacintha Weimar en Clara Degor kregen we quasi onmiddellijk een klik en match met Clara. Clara Degor is van Franse nationaliteit, geboren in Saint-Saulve op 9 September 1999 en speelde het voorbije seizoen voor FCF Hénin-Beaumont. Ze is één van de drie keepster van de Franse nationale ploeg die zal deelnemen aan de laatste stage ter voorbereiding van het EK in Noor-Ierland in Castelmaurou en Clairfontaine. Ze speelde in Mei nog voor meer dan 2.500 supporters in de halve finale van de beker met Hénin-Beaumont tegen Lyon "au grand complet. Ze kreeg er die namiddag wel 10 rond de oren maar overtuigde toen wel trainer Dave Mattheus met meerdere schitterende reddingen. Ze was gegeerd door vele Franse clubs uit D1 en D2 en Manchester City maar koos al snel voor het project van KAA Gent Ladies omwille van het gedreven en resultaatgerichte werken met jonge talenten. 

Dave Mattheus:"Een toptalent met enorm veel werkkracht en gedrevenheid Niets is haar teveel om daar te geraken waar ze wil geraken, een werkpaard. Ze is een technisch erg goede keepster met veel souplesse die het spel goed ziet en leest en met nu al heel wat uitstraling. Ze is niet voor niets vanuit een klein team opgenomen in het Frans nationaal elftal voor het EK U19. Werkpunt wordt haar zo snel mogelijk de nodige nederlandstalige voetbaltermen te leren."

Félicitations à Clara Degor qui est sélectionnée parmi les 26 joueuses pour un stage de préparation qui aura lieu du 24 au 30juillet à Castelmaurou.Huit joueuses quitteront alors le groupe le 29 juillet, l'UEFAn'autorisant que dix-huit joueuses à participer au championnat d'Europe.Les joueuses retenues participeront ensuite à un stage àClairefontaine du 30 juillet au 4 août avant de s'envoler pour l'Irlande du Nord où elles tenteront de de conserver leur couronne conquise l'été dernier en Slovaquie.Pour rappel, la France a été tirée dans le groupe B et affrontera :

les Pays-Bas le 8 août (16h)

l'Italie le 11 août (16h)

et l'Angleterre le 14 août (16h).