Nabeschouwing KAA Gent - Anderlecht

Een dag na de sterke prestaties van de Belgische clubs in de UEFA Europa League bij de mannen stond de 19de speeldag in de Super League op het programma met als hoofdaffiche KAA Gent Ladies – RSC Anderlecht. De vraag was uiteraard of de vrouwelijke Buffalo’s een dag na de overwinning van KAA Gent in de Ghelamco Arena tegen Tottenham Hotspur hetzelfde konden doen tegen het team van trainer Patrick Wachel.

 

 

 

 

 

Scheidsrechter Tina Tyteca moest in laatste instantie afzeggen voor de wedstrijd in Oostakker zodat Valerie Uyttesprot, die aangeduid was als assistent-scheidsrechter, uiteindelijk floot terwijl Farid Goreishvand, de trainer van het beloftenteam van KAA Gent Ladies, uiteindelijk na enkele minuten in het duel de lijn kwam doen.


Een ongebruikelijk trio had de leiding tijdens KAA Gent Ladies – RSC Anderlecht in de Super League! Foto – (c) Vrouwenteam.be / MaMPict

KAA Gent Ladies had in dit duel de betere kansen maar het wist die vooral in de eerste helft niet te benutten. Na de rust scoorde RSC Anderlecht na een stilstaande fase vanop rechts genomen door Laura De Neve en in doel getikt door Ella Van Kerkhoven (0-1, 60ste minuut). Ines Fernandez Gonzalez, die bij vrouwelijk paars-wit verrassend in het doel stond ter vervanging van Diede Lemey, hield daarna de overwinning van de bezoekers overeind met enkele bijzonder knappe reddingen terwijl Charlotte Tison nog de lat trof voor RSC Anderlecht!

De reacties :

 

De hoogtepunten  :

De reacties :