Na winst tegen Standard Luik - bekerfinale U16

Op maandag 21 Mei wordt op de Freethiel de bekerfinale U16 gespeeld.

Nadat van Standard Luik gewonnen werd spelen onze U16 opnieuw de bekerfinale. De tegenstander die avond en superfavoriet zijn de Yellow Flames.

Het team van de Yellow Flames, een verzameling van alle Belgische talenten uit verschillende teams,  wordt al een gans seizoen klaargestoomd voor het toekomstige internationale werk.

Wekelijks spelen ze tegen top jongensteams en halen daar ook topresultaten. Ze krijgen alle mogelijke sportieve ondersteuning vanuit de KBVB en worden gefinancierd met geld van de Vlaamse Voetbalfederatie.

Ze zijn 24 uur per dag en 7 dagen per week met voetbal bezig in Leuven !

Het is dan ook meer dan de moeite waard om een wedstrijd van de future female hazards, debruynes en lukakus bij te wonen en te genieten van hun niet aflatende strijdkracht en geniale balvirtuositeit.

Ze zijn dan ook torenhoog favoriet in deze bekerfinale en versloegen in de halve finale al overduidelijk ons tweede U16 elftal. We zijn gewaarschuwd en onze verwachtingen getemperd, we hebben op papier geen schijn van kans.

Maar voetbal zou voetbal niet zijn als soms de logica geweld wordt aangedaan en dat een "veel zwakkere challenger" een wedstrijd wint ... en voor dat piepkleine kansje willen we gaan en ons team luidkeels steunen. Misschien groeien ze op die maandagavond in Mei wel boven

zichzelf uit?

Iedereen die ook maar kan verwachten we in blauw wit op de Freethiel, we maken er een heksenketel van, tijdens die strijd van David tegen Goliath.

Come on blue white - nie pleuje nie neute.