Karlijn Helsen ruilt Leuven voor Gent

Karlijn Helsen ruilt Leuven voor Gent

Karlijn Helsen versterkt vanaf volgend seizoen het Gentse middenveld. Dit seizoen kwam de 19-jarige jeugdinternational uit voor Oud-Heverlee Leuven. Daar mocht ze meermaals minuten maken bij de nummer twee uit de Lotto Superleague. De volgende twee seizoenen mag ze zichzelf Buffalo noemen.

“Gent heeft een jonge ploeg die er altijd samen voor gaat. Ook werden mooie resultaten behaald die beloond werden met een ticket voor Play-off 1. Dat spreekt me zeker en vast aan”, opent de middenveldster, “Ik kijk er dit seizoen naar uit om samen mooie momenten te beleven en verder te bouwen aan de collectief sterke groep die er nu al is. Maar ik heb er veel vertrouwen in dat ik met dit team goed zal kunnen samenwerken.”

“Deze versterking past helemaal in onze visie om jonge talenten een kans te geven”, stelt coach Jorn Van Ginderdeuren, “Karlijn is een dynamische middenveldster die doorzettingsvermogen koppelt aan leiderschap. De verticaliteit die ze in haar spel legt past helemaal in hoe wij voetbal willen spelen”, laat Van Ginderdeuren nog optekenen. “Ik hoop vooral met mijn positiespel en overzicht mijn medespelers goed te kunnen helpen”, pikt Helsen in, “Anderzijds hoop ik bij Gent mijn precisie nog meer op punt te kunnen stellen.”

Bij de Buffalo’s treft Helsen o.a. Alixe Bosteels en Nia Elyn aan, met wie ze al meermaals samenspeelde bij de Belgische WU19.

 

Dichter bij mooi voetbal kan je niet komen

KAA Gent Ladies, de grootste meisjes- en vrouwenvoetbalclub van het land!