Kalender Superleague 2020-2021 gekend

De competitie 2020-2021 start voor onze meiden op zondag 30 augustus uit tegen OHL. Het seizoen begint dus met een echte klapper uit en op het veld van titelkandidaat Oud-Heverlee Leuven.

Oud-Heverlee Leuven bouwt al enkele jaren samen met Voetbal Vlaanderen aan een elftal dat in de top van het klassement van de Superleague kan meedraaien. Aanvankelijk werd enkel gedacht aan de Yellow Flames als basis voor het elftal en deze filosofie werd voor een deel behouden met het weghalen van speelsters zoals Faye Lammertijn, Valesca Ampoorter, Debbie Coenraets en Marie De Truyer.

Maar omdat de youngsters van Voetbal Vlaanderen vorig seizoen omwille van hun jeugdigheid de punten niet altijd konden thuishouden werd dit seizoen ook fors geïnvesteerd in pakken ervaring. Sara Yuceil, Lenie Onzia, Amber Tysiak en Tine Schryvers worden de dragers van het elftal, wat de jeugd nu de kans geeft om te rijpen in de lagere reeksen.

Deze mix van het technisch vernuft en voetbalinzicht van de future Red Flames met de ervaring van Top Red Flames uit de huidige lichting maakt dat dit elftal samen met Standard Luik en natuurlijk RSC Anderlecht moet gerekend worden tot de topfavorieten voor de oppergaai van de Superleague seizoen 2020-2021.

Een echte eerste test voor ons elftal wordt het zeker en vast. Dave Mattheus zal al onmiddellijk weten waar zijn elftal staat en hij weze gewaarschuwd, Oud-Heverlee Leuven wordt de revelatie van het seizoen.

COBW