KAA Gent Ladies winnen de bekerfinale tegen de Yellow Flames met 3-4

Vanavond gebeurde wat niemand verwachtte, met een oververdiende 3-4 winst tegen de topfavoriet de Yellow Flames pakten onze U15 de beker mee naar huis.

Het team van de Yellow Flames, een verzameling van alle Belgische talenten uit verschillende teams, buiten Gent,  wordt al een gans seizoen klaargestoomd voor het toekomstige internationale werk.

Wekelijks spelen ze tegen top jongensteams en halen daar ook topresultaten. Ze krijgen alle mogelijke sportieve ondersteuning vanuit de KBVB en worden gefinancierd met geld van de Vlaamse Voetbalfederatie.

Ze zijn 24 uur per dag en 7 dagen per week met voetbal bezig in Leuven! Ze speelden deze bekerfinale onder het logo van de Nationale ploeg.

De wedstrijd begon iets later dan gepland en onze meiden werden de eerste 15 minuten in de vernieling gespeeld .Een furieus gestart team van de Yellow Flames was mateloos efficiënt en scoorde twee maal. We lagen niet echt onder maar we hadden er al twee in ons mandje. Een beetje te veel eerbied. Nie Neute Nie Pleuje is onze slogan en we maakten hem daarna toch waar. Toen we op 2-1 kwamen begonnen de Flames te twijfelen en de onze kregen meer geloof in hun kunnen.

Technisch was er weinig verschil tussen beide teams, goed werk dus van onze trainers en onze jeugdwerking, maar al snel bleek ook dat het zware seizoen meer sporen had achtergelaten bij de Flames dan bij de Blauwwitten. De Flames konden het niet meer belopen en  hadden heel veel moeite met de hoge druk van onze Buffalo’s. Quasi moeiteloos werd de 2-0 achterstand omgebogen in een 2-4 voorsprong door de tomeloze inzet en het bij wijlen mooi spel. De Fames leden ook onder het vele neute en het pleuje was dan ook nabij. Alleen toen het in het vierde kwart 3-4 werd kregen we weer wat spanning maar de steriele druk leverde geen echte kansen meer op voor de Flames. De uitbraakpogingen van blauwwitten waren daarentegen heel gevaarlijk en het werd ei zo na 3-5 of 3-6.Moe gestreden maar fier werd er na het laatste fluitsignaal uitbundig gevierd. 

We hopen dat we met deze overwinning tegen de Flames, die wekelijks interprovinvciaal voetbal spelen, bewezen hebben dat wij met recht en reden provinciaal voetbal mogen spelen en dat we dit ook volgend jaar verder mogen blijven doen. Die uitzondering bracht nu al veel vruchten op.

Dank aan de Christelijke Mutualiteiten de ”CM” die heel veel voor onze jeugdwerking en ons vrouwenvoetbal doen!

Dank voor onze shirtsponsor jeugd Burocenter Strobbe, dank aan Elk Talent dat ze het vrouwenvoetbal ondekten!

Dank aan al onze jeugdtrainers!

Dank aan al onze meiden die er elke week opnieuw 100% voor gaan!

 

 

 

U15

Dichter bij mooi voetbal kan je niet komen

KAA Gent Ladies, de grootste meisjes- en vrouwenvoetbalclub van het land!