KAA Gent Ladies verliest laatste thuismatch met overdreven cijfers

KAA Gent Ladies verliest laatste thuismatch met overdreven cijfers

Voor de laatste thuiswedstrijd van het seizoen kon coach Jorn Van Ginderdeuren rekenen op zijn volledige selectie. In vergelijking met de laatste wedstrijd tegen Standard kwamen Fran Meersman en Bodil Van Den Heuvel terug in de basis. Jinte Leeman en Amber Maximus namen plaats op de bank. Die laatste kon pas sinds vrijdag voluit trainen na last aan de knie.

Zoals altijd begonnen de Buffalo’s met offensieve intenties aan de partij. Na vijf minuten kwam het eerste gevaar dan ook van blauw-wit. Maar kort daarna kon Jill Janssens gebruikmaken van een misverstand achterin om de bezoekers op voorsprong te zetten. Het Gentse antwoord liet niet lang op zich wachten. Fran Meersman, Alixe Bosteels en Fleur Van Daele beproefden hun geluk maar zonder succes. Op het halfuur kreeg Bosteels opnieuw een uitstekende mogelijkheid maar de opstuitende bal raakte niet voorbij Evrard. Aan de overkant lukte Van Kerkhoven wel nog een goal voor de rust. Zo stond de 0-2 ruststand op het bord.

De tweede helft was nog niet goed aan de gang of linksachter Meersman baande zich een weg door de Leuvense defensie. Maar haar schot geraakte niet voorbij de Gouden Schoen. Door verder op zoek te gaan naar de aansluitingstreffer werd achterin ook wat ruimte weggeven. Daar kon Leuven op het uur nog van profiteren om een derde maal raak te treffen. Onze Buffalo’s hadden nog enkele goede mogelijkheden om tot scoren te komen. Bosteels zag haar schot nipt aan de verkeerde kant van de paal wegdraaien. De ingevallen Amber Maximus vond Nicky Evrard op haar pad. De bezoekers slaagden er wel nog tweemaal in om te scoren in het absolute slot van de wedstrijd.

Met 0-5 geeft het scorebord een zwaar verdict aan. Onze Ladies krijgen volgende week op bezoek bij landskampioen Anderlecht de kans om het seizoen positief af te sluiten.

 

Dichter bij mooi voetbal kan je niet komen

KAA Gent Ladies, de grootste meisjes- en vrouwenvoetbalclub van het land!