KAA GENT Ladies - Red FLamingo's in het kader van Music for Live

In het kader van Music for Live nam een selectie van K.A.A. Gent Ladies het zondag op tegen het Belgian Amp Football Team a.k.a. The Red Flamingo’s. Voor de wedstrijd waren onze meisjes duidelijk nerveus hoe ze hieraan moesten beginnen. Eens het fluitsignaal gegeven namen onze dames echter het heft resoluut in handen en liepen ze niet in de val die 3 teams daarvoor al mochten ondergaan.

Onze meisjes onderschatten de tegenstander niet. Deze weet immers duidelijk hoe hun nadeel in een voordeel te draaien. Een G-Team onderging vanmorgen een nederlaag. Een ander G-Team en een team van de Rode Duivels Fanclub 1895 met Filip De Wilde in doel, kwamen niet verder dan een gelijkspel. Onze meisjes beperkten hun individuele acties, lieten de bal vlot rondgaan en haalden een 0-7-overwinning binnen. Dit betekende niet dat The Red Flamingo’s niets lieten zien: enkele van onze meiden moesten de kleine vernedering van een ‘panna’ ondergaan (Aglaya Maes onderging er minstens 3 en heeft nu een nieuwe bijnaam) en een acrobatische omhaal van de Amp Spits verdiende beter dan voorlangs te gaan. Achteraf lieten onze meisjes duidelijk merken dat dit een erg toffe ervaring was. Getuige bijgevoegde foto na de wedstrijd.

 

Speelden voor de K.A.A. Gent Ladies: Femke Bastiaen (U15 White); Isabelle Iliano en Shari Van Belle (Super League); Jellla Lauwens, Florien Meulewaeter en Elke Van De Sompel (Beloften); Dorien Goubert; debutante Stefanie Vanassche (Kiné); Annelies Ghyselinck en Aglaya “Panna” Maes...