JEUGD IN DE KIJKER - Bekermatchen U13

De loting op 18 oktober wees uit dat onze U13B het moesten opnemen tegen City Pirates en onze U13A moesten naar Zulte Waregem.

City Pirates heeft ondertussen forfait gegeven wegens een tekort aan speelsters dus onze U13B stoten door sowieso door naar de volgende ronde. De match tussen Zulte en U13A werd gespeeld op zaterdag 13 maart om 10u.

 

De meisjes U13 van KAA Gent Ladies slaagden er in navolging van onze U15, te winnen op Zulte Waregem. ze zetten Zulte opzij met 1-2.

Onze meisjes U13 spelen sinds nieuwjaar in de hoogste provinciale reeks U12 en hebben ondertussen flink wat stappen gezet. Nieuwbakken trainer Jimmy Coenraets kreeg duidelijk mee dat kwalificatie voor de volgende ronde tot één van zijn doelstellingen behoorde.

 

Afgelopen zaterdag stonden de ladies van Zulte Waregem op het menu en die begonnen vrij verdedigend aan de wedstrijd. Ze speelden in een 4-1-2 opstelling en probeerden via de lange bal van de doelman voor gevaar te zorgen. De meisjes van KAA Gent bouwden geduldig op van achteren uit en in het tweede kwart kwamen de Gentse Ladies verdiend op voorsprong via een ingestudeerde corner.

In het derde kwart kwam KAA Gent 0-2 voor na een hoekschop. De Gentste Ladies bleven mooi voetbal op de mat brengen maar konden niet verder uitlopen, mede door de zeer verdienstelijke doelvrouw van Zulte Waregem die haar ploeg van een zwaardere nederlaag kon behoeden.

In het laatste kwart werd het nog spannend want Zulte Waregem scoorde 1-2 en plots was alles nog mogelijk. De Gentse Ladies kregen last van de zenuwen en opbouwend voetballen lukte niet zo goed meer. De stand bleef echter 1-2 en de Gentse Ladies gaan verdiend door naar de volgende ronde.

Pikant detail : ze komen uit tegen U13 B (U12 Ladies KAA Gent). Als dat maar goed komt :-)