Imke Courtois vrijdag tegen Gent

Vrijdagavond ontvangen wij de regerende kampioen Standard fémina de Liége in het PGB stadion. Vorig weekend speelden de Rougettes nog op het hoogste Europees niveau tegen Minsk, Dragon en Osijek in de Champions League. Ze konden zich net niet plaatsen maar speelden wel een voortreffelijk tornooi. Ze lieten zich enkel verrassen door een verrassend sterk Minsk. Al bij al was het een uitstkende voorbereiding voor hun start in de Superleague.

Met Aline Zeler, Julie Biesmans en Imke Courtois bleven drie ervaren speelsters bij Standard, maar Coutereels, De Gernier, Philtjens en nog zeven anderen verlieten de club. Ervaring die werd  aangevuld met een geweldige lichting jongeren zoals Laura Gorniak en Yuna Appermont  maar ook Davinia Vanmechelen, Sarah Wynants, Zoë Van Eynde en keepster Lisa Lichtfus  en Kenza Vrithof. Standard Luik is ook dit jaar weer de uitgesproken titelkandidaat al was het maar omdat ze het Belgisch vrouwenvoetbal de laatste jaren gewoonweg domineerden.

Onze meiden zijn best op hun hoede voor Standard Luik dat ongetwijfeld de ontgoocheling snel zal willen wegspoelen met een klinkende zege. Mooi voetbal verzekerd ook omdat naast techniek en snelheid ook schoonheid zal aanwezig zijn. Imke Courtois tekent immers vrijdag ook present. Supporters op post. We zullen jullie hard nodig hebben. Aanvang van de wedstrijd 20u30.