Ik pas bij de speelstijl van KAA Gent Ladies

Lobke Loonen gaat voor een buitenlands avontuur. De 17-jarige aanvalster heeft een contract getekend bij KAA Gent. Ze komt over van het beloftenteam van PSV Vrouwen.

De Belgische ploeg scoutte Loonen tijdens de wedstrijd tegen Jong Ajax Vrouwen, zo vertelt ze in gesprek met het Brabants Dagblad. "Ik ben altijd op zoek naar wat ik denk dat het beste is voor mijn ontwikkeling. Zij hebben een heel mooi verhaal met een duidelijk plan, bijvoorbeeld dat ze me speelminuten in het eerste kunnen aanbieden", zegt de aanvalster.

"Ook hebben ze de scouting goed gedaan en laten ze zien dat ik als speelster goed pas bij hun speelstijl", vervolgt Loonen, die eigenlijk nog een jaar voor Jong PSV Vrouwen uit zou mogen komen. De aanvalster zou dan regelmatig meetrainen met de hoofdmacht, maar haar wedstrijden spelen voor Jong PSV Vrouwen. Loonen kiest echter voor een buitenlands avontuur.

"Ik heb altijd gezegd dat ik in het buitenland wilde spelen. Dat gaat nu al gebeuren. PSV was van jongs af aan mijn droomclub, dus het is wel moeilijk om weg te gaan", besluit ze.

Bron: Brabants Dagblad