Iedereen zegt tegen Tienen moet het beter ... Speelsters doen dus !

Uit "Vrouwenvoetbalkrant" van gisteren

De Gent Ladies willen dit weekend tegen Tienen uitpakken met een goede prestatie én drie nuttige punten. Zo kan 2016 op een erg positieve manier worden afgesloten.

 

 

"Van de wedstrijd tegen Heist was niemand echt tevreden. De focus was er echt niet en dat moet heel wat beter tegen Tienen. Daar moeten we alles geven, want we kunnen ons geen puntenverlies veroorloven", besefft Amber Maximus  over de wedstrijd tegen de hekkensluiter.

Ook coach Dave Mattheus heeft het in de smiezen: "Het moet gewoon beter zijn dan tegen Heist. Er zit soms nog een te groot verval in ons spel, dus moeten we blijven werken aan het mentale aspect."

"Tegen Heist zat het tussen de twee oren, van onderschatting mag nu tegen Tienen zéker geen sprake zijn. We moeten zoals steeds de zwaktes van de tegenstander proberen uit te spelen."

Uit "vrouwenvoetbalkrant" van Dinsdag

AA Gent pikte zaterdag de volle buit mee uit Heist. En daarvoor moest het 90 minuten zweten en zwoegen om tot een 0-2 eindstand te komen. Het spel was niet echt waanzinnig, maar uiteindelijk zorgde Amber Maximus met twee goals wél voor de overwinning.

 

 

“We waren nochtans op voorhand gewaarschuwd om de tegenstander niet te onderschatten. We wisten dat het een moeilijke partij zou gaan worden, maar het was lastig. Gelukkig kunnen we de drie punten nog meepakken naar huis”, aldus Amber Maximus aan Voetbalkrant.com.

“Niemand is echt tevreden met de manier waarop we speelden in Heist. Waaraan het lag? Ik weet het niet, we gaan de wedstrijd deze week analyseren. Zo kan het namelijk niet goed blijven aflopen. De focus was er niet en de passing liep niet, onbegrijpelijk.”

Uiteindelijk was het Maximus zelf die met twee goals het verschil maakte. “Ach, dat eerste doelpunt komt er vooral door Marie Minnaert. Als zij de bal niet nog eens aflegt, dan kan ik niet scoren. Dat is ook een van de sterktes van dit Gent: we gunnen het elkaar.”

Opvallend is het inderdaad hoeveel verschillende speelsters bij Gent al doelpunten lukten. Maar de goals deden wel deugd: “Het was al van 14 oktober geleden dat ik nog eens scoorde in de competitie, dus het werd wel tijd”, aldus een lachende Maximus tot besluit.