Gent mag Maximus danken volgens "Vrouwenvoetbalkrant"

AA Gent heeft de drie punten weten weg te kapen uit Heist-op-den-Berg. Makkelijk ging dat echter niet en oogstrelend was het voetbal ook niet te noemen.

Na de 12-1 uit de heenwedstrijd wilde Heistt in de terugwedstrijd meer weerwerk bieden tegen titelkandidaat Gent. Keepster Lynn Senaeve moest wel nog plaatsnemen op het middenveld na haar vingerblessure, waardoor Hanne Van De Goor opnieuw in doel stond bij Heist Bij Gent vielen Van Ackere en Vangheluwe uit, waardoor Van Belle rechtsachter werd geplaatst.

 

In een weinig hoogstaande eerste helft was het tempo van Gent onvoldoende om de thuisploeg in verlegenheid te brengen. Op een schotje van Maximus na en Missipo naast, moesten er van die eerste 45 minuten niet al te veel zaken worden onthouden. Of toch: Heist had duidelijk goed scoutingswerk geleverd en wist waar en wanneer het druk moest zetten op de Buffalo's.

Zoiets vreet natuurlijk energie en dat was er na de pauze soms aan te zien, want Heist plooide steeds dieper terug op het ene moment en liet vaak ruimte in de rug van de verdediging op het andere moment. Daar profiteerde Gent van om de 0-1 binnen te werken. Minnaert werd gelanceerd - met een geurtje van buitenspel - en gaf Maximus de openingstreffer op een dienblaadje.

 

Een dapper Heist probeerde daarna ook voetballend wat meer de neus aan het venster te steken, maar de pogingen waren schaars en schuchter. Na een flipperkastmomentje voor de kooi van Van De Goor kon Maximus met haar tweede van de namiddag het laatste kwartier overbodig maken.

AA Gent kon zo met de drie punten huiswaarts keren, al was het voetballend alweer niet zoals het was in het begin van het seizoen. Heist zal mogelijk toch wat vertrouwen putten uit deze wedstrijd met oog op de kraker van volgende week, wanneer de vijfde plaats in het klassement op het spel staat tegen OH Leuven.