Galamatch op KDB-Cup

Onze U15 werden een tijdje geleden door KVE Drongen uitgenodigd om een galamatch te spelen tijdens de KDB-Cup. Uiteraard zagen wij dat zitten om dan een match te spelen! Het was het perfecte moment om al die jongens te tonen dat ook meisjes kunnen voetballen!

Verschillende speelsters werden opgetrommeld net als trainer en afgevaardigde en zaterdag was het dan eindelijk zover. Onder het goedkeurend oog van hun ouders en de talrijk opgekomen supporters speelden onze meisjes 1-1 gelijk tegen de U15 van Drongen.

Tijdens de middagpauze van de U16-collega’s van onder meer KAA Gent, RSC Anderlecht, Chelsea, Besiktas, Manchester City, Zenit, … mocht een mengeling van U14 en U15 aantreden tegen een selectie U15 van KVE Drongen.

Onder het oog van menig toeschouwer konden we genieten van een prachtige eerste helft waarin de ladies de overhand namen via slim en goed voetbal. De 1-0 bij de rust was eigenlijk een te karige beloning gezien het geleverde spel.

Na enkele gerichte vervangingen aan de Drongense zijde werd het evenwicht in de tweede helft hersteld. Nu kwam Drongen er gevaarlijker uit en kwamen ze op één van hun tegenaanvallen op 1-1. Eerder kracht en snelheid brachten de match in evenwicht, het betere voetbal kwam nog steeds van de blauw-witte zijde. Geen van beide teams wist in de resterende tijd nog te scoren en werd de 1-1 tussenstand ook de eindscore.

We kregen veel lof van de toeschouwers en voor de meisjes was het een unieke kans om voor zo een groot publiek te spelen.

Sevil Öktem, hobbyfotograaf en goed bekend bij ons en de damesploegen in gans België trok deze prachtige foto's. Bedankt Sevil! Volg haar op Facebook https://www.facebook.com/ThruSevilsLens/