Emma Van Britsom blijft blauw wit trouw

Emma Van Britsom blijft blauw wit trouw

Middenveldster Emma Van Britsom zette haar handtekening onder een nieuw contract bij KAA Gent Ladies. De Waase die al enkele jaren met het nummer acht op de rug speelt, begint volgend seizoen aan haar achtste jaargang als Buffalo. Ook zij is één van de vele Buffalo’s die uit de eigen jeugd doorstroomde. In totaliteit trok ze in 196 matchen een blauw wit truitje aan. In die periode werd ze als belofte kampioen en mocht ze in 2019 de Beker van België aan haar erelijst toevoegen. “Als ik dat bekertje nu nog op de kast zie staan, denk ik altijd met een lach terug aan dat moment”, blikt Van Britsom terug.

“Ik kan de club enkel dankbaar zijn voor alle kansen die ze mij gegeven heeft”, opent de 24-jarige middenveldster, “Ik ben als 17-jarige naar Gent gekomen als belofte en nu heb ik al een paar jaar mijn vast plekje op het middenveld. Ik heb me hier altijd goed gevoeld en dat zal volgend jaar ook niet anders zijn”, stelt Van Britsom.

“Emma speelde op enkele minuten na alles in de competitie. Dit alleen toont haar belangrijke rol binnen ons team aan”, argumenteert trainer Jorn Van Ginderdeuren, “Tussen ons jong geweld is haar ervaring op het veld van belang. Maar daarnaast kan Emma met haar vista en verfijnde passing ook haar stempel drukken op wedstrijden.”

“Ik kijk er al naar uit om te zien hoe onze jonge ploeg de evolutie van het voorbije seizoen zal kunnen verderzetten. Persoonlijk ben ik er van overtuigd dat we zeker verder stappen zullen zetten”, haalt de verdedigende middenveldster aan. Van Britsom die in juli 25 jaar wordt, is van de huidige selectie alvast de speelster met de meeste wedstrijden bij KAA Gent Ladies achter haar naam. Van Britsom kan zelf nog wel even doorgaan. “Ik bekijk het graag jaar per jaar. Maar zolang ik gespaard blijf van zware blessures en de kloof met de jonkies niet te groot wordt, denk ik nog niet meteen aan ophouden.”

 

Dichter bij mooi voetbal kan je niet komen

KAA Gent Ladies, de grootste meisjes- en vrouwenvoetbalclub van het land!