Elftal van de week volgens "Vrouwenvoetbalkrant"

Speeldag 3 in de Super League staat voor de deur, hoog tijd om dus even terug te blikken naar de bepalende speelsters van speeldag 2. En dat doen we zoals bij de mannen met een veldje.

 

 

Doelvrouw:

In doel zetten we Lynn Senaeve, die op eigen houtje ervoor zorgde dat de score in Anderlecht - Heist niet hoger opliep dan 4-0. Ze had vermoedelijk liever punten gepakt, maar deed het wel prima met een drietal knappe reddingen.

Verdedigsters:

Achterin posteren we deze week vier speelsters. Britt Vanhamel was alweer een lichtpuntje bij OH Leuven, terwijl de hele defensie van Anderlecht als een huis stond. Vooral Deloose viel op vanop de linkerflank.

Vanuit Gent - Standard onthouden we in defensief opzicht sterke prestaties van Aline Zeler en Elien Van Wynendaele - die outstanding was.

Middenveld:

Het middenveld dan, waar Charlotte Tison voor de tweede week op rij een nominatie krijgt. Als moderne verdedigende middenveldster doet ze het erg goed dit seizoen. Ook Margaux Van Ackere en Isabelle Ebhodaghe - belangrijk voor Tienen en in alle goals betrokken - krijgen een stekje.

Aanvalsters:

Voorin konden we niet naast Lore Asselberghs, die er twee maakte voor OH Leuven. Op de flanken opteren we voor Sarah Wijnants en Ulrike De Frère. De ene brak continu uit voor Standard, de andere gaf met haar invalbeurt een ander elan aan paars-wit na de koffie.