DV Famkes Merkem speelt volgend seizoen in eerste klasse en in Diksmuide!

Uit "Vrouwenvoetbalbe"

Eersteklasser DV Famkes Merkem wordt vanaf volgend seizoen Famkes Westhoek Diksmuide Merkem en het zal de thuiswedstrijden vanaf dan ook op het kunstgras op de Pluimen in Diksmuide afwerken!

In het weekblad KW Sport van vrijdag 5 mei 2017 staat op pagina 9 onder de titel ‘West-Vlaams vrouwenvoetbal is onontgonnen terrein” dit nieuws te lezen. Het vrouwenvoetbalteam met de nieuwe naam blijft onder het stamnummer van DV Famkes Merkem spelen en het gaat ook opnieuw in de eerste klasse – en niet in de Super League zoals geruchten de ronde deden – aan de slag. De huidige kern, die dit jaar 5de werd en de kwartfinale van de Beker van België haalde, blijft behouden met aanvulling van nog wat versterkingen. Het is de ambitie om met dit nieuwe project het vrouwenvoetbal in West-Vlaanderen op de kaart te zetten.

Een van de mensen die mee het initiatief hiervoor namen is Sporza-presentator Karl Vannieuwkerke, die ook bestuurslid is bij KSV Diksmuide. De ploeg krijgt in elk geval een nieuw logo en een gloednieuwe uitrusting. De trainingen van de eerste ploeg zullen wekelijks plaatsvinden 1 keer in Diksmuide en 2 keer in Merkem terwijl de ploegen uit 1ste en 2de provinciale hun wedstrijden in Merkem zullen blijven afwerken. Op termijn wil de club de stap naar het hoogste niveau zetten.