De warmste wedstrijd, record gebroken 35°

Zaterdag 8 augustus, tegen OSC Lille, werd officieel de warmste wedstrijd van onze vrouwenploeg. Om 18u werd er afgetrapt met een temperatuur van 35° in de schaduw en een licht briesje als vriend.

Lille was naar Gent afgezakt met zowel het eerste als het tweede elftal en stelde in deze wedstrijd dan ook een 4-tal verschillende elftallen op. Onze ploeg deed het met de helft aan ploegen en speelsters.

Het werd vooral de wedstrijd van onze youngsters. Cato Dellaert, Alixe Bosteels en Jasmien Mathys deden het goed tot zeer goed. Jasmien scoorde en creëerde een paar mogelijkheden, Alixe kon met haar haar technisch vermogen vaak rust brengen en ook Cato kon geslaagd van het eerste elftal proeven. Als ze zo verder groeien, aan sterkte en maturiteit winnen wacht hen een mooie toekomst.

De vele wissels en het warme weer hadden hun invloed op de snelheid en kwaliteit en brachten maar afwisselend periodes van goed voetbal. Scoren gebeurde in het eerste en het laatste kwart van de wedstrijd. Lobke 2x, daarna Jolet en Jasmien en tot slot weer Lobke maakten de 5 treffers.

De wedstrijd achter gesloten deuren werd bijgewoond door het talrijk opgekomen bestuur. Ze zagen dat het goed was maar ook dat er nog ruimte voor verbetering is. Volgende week staat er een tornooi in Frankrijk op de agenda met o.a. Hoffenheim op het menu.

Dichter bij mooi voetbal kan je niet komen

KAA Gent Ladies, de grootste meisjes- en vrouwenvoetbalclub van het land!