De voorlaatste ... ervaring en efficiëntie met Stephanie Suenens.

Stephanie Suenens komt over van KSK  Heist. Ze is geboren op 31 Juli 1991 en studeert dit jaar af aan de Vrije Universiteit Brussel, richting Geschiedenis.

En ook de geschiedenis van het recente Belgische vrouwenvoetbal kent ze want ze speelde Beneleague met Antwep, werd winnaar van de beker in 2013 met Anderlecht en speelde tot vorig jaar voor Heist in de Superleague. Reeds jaren stond ze op het verlanglijstje van onze Club en dit jaar werd het eindelijk een feit. Ze staat officieel gecatalogeerd als middenvelder maar met haar snelheid, techniek en voetbalkennis kan ze overal uit de voeten. Vorig jaar legde ze er ook nog eens zeven in het mandje voor KSK Heist, en vaak erg belangrijke doelpunten. Dat ze een erg aardig seizoen speelde bij Heist verklaart haar nominatie bij de laatste drie voor beste speelster van het jaar.

We zijn erg blij mert haar komst en Dave Mattheus verwoordt het zo:"Ervaren speelster die in het verleden bewezen heeft dat ze kan wegen op een defensie. Zeer snel en doelgericht en maakt elk jaar haar doelpunten.Ondanks haar ervaring ben ik er van overtuigd dat er nog progressiemarge mogelijk is en ze vele kan verrassen komend jaar."

En zelf antwoordde ze op de vraag "Je verlaat Heist voor Gent?" in GVA: “Ik had vier mooie jaren in Heist. Daar heb ik het plezier in het voetbal teruggevonden. Voor Heist speelde ik met Antwerp één jaar in de Bene League, al begon ik te voetballen bij Anderlecht. Waarom AA Gent? Kijk, ik word in juli 26. Voor mij is dit dé kans om een stap hogerop te zetten. Gent is één van de toonaangevende clubs in België. Dat aanbod mocht ik niet zomaar afslaan.”