De Amerikanen op bezoek

Woensdagmiddag 14 november 2018 kregen we bezoek van de dames van Crossfire Premier, een voetbalacademie uit Redmond, Washington, USA.

De Amerikaanse ladies, geboren in 2005 / 2006 en 2007 zijn op tournee doorheen Europa en waren bereid gevonden in Gent te stoppen om een 11 tegen 11-match te spelen. Bij de Gentse Ladies traden onze meisjes, geboren in 2006 aan.

Fysiek dus qua kracht, snelheid en grootte moesten we helaas voor de Amerikanen onderdoen, in Amerika staat krachttraining duidelijk centraal. Het feit dat het pas onze 2e match 11 tg 11 was, hielp ons hier helaas ook niet bij. Doch technisch waren we veel sterker en zo konden we de schade beperken tot 0-4.

Onze meisjes weerden zich als duiveltjes in een doosje, ze gingen voor elke bal, brachten vaak mooie combinaties en gaven intelligente en goed uitgedachte passes, het positiespel zat goed en daardoor leek het alsof ze al een gans seizoen samenspelen op een groot veld.

Na de match kregen ze een dikke pluim en verdiend applaus van zowel onze supporters als die van de tegenstanders. De delegatie van Crossfire was enorm tevreden over de wedstrijd, de organisatie en de ontvangst. Ook wij waren heel tevreden, de Amerikaanse dames waren zeer beleefd en gaven aan zich enrom geamuseerd te hebben. Ze lieten ook een mooi geschenkje achter. 

 

 

De coach trakteerde op spagheti na de match en dat werd duidelijk door iedereen gesmaakt! Thx coach!!!