Chloë Van Mingeroet verlaat KAA Gent Ladies

Chloë Van Mingeroet verlaat KAA Gent Ladies

Aanvoerster Chloë Van Mingeroet neemt op het einde van dit seizoen afscheid van KAA Gent Ladies. De 26 jaar oude centrale verdedigster werd anderhalf jaar geleden opnieuw een Buffalo, na eerder ook al voor de Gantoise gespeeld te hebben. Van Mingeroet rijfde in 2019 de laatste Gentse Beker van België binnen. Dit seizoen speelde ze met de aanvoersterband rond de arm.

Volgend seizoen zal de Waaslandse haar thuismatchen in Mechelen spelen. “Het was een moeilijke beslissing om de club te verlaten. Maar dit zal de combinatie tussen hoofdberoep voetbal en bijberoep beter mogelijk maken”, vertelt Van Mingeroet, “De sfeer was dit seizoen ook enorm goed en ik heb hele mooie momenten meegemaakt bij Gent. Het seizoen is bijna gedaan maar nu ligt mijn focus nog volledig op Play-Off 1”, stelt de verdedigster. “Chloë was als kapitein mijn verlengstuk zowel op als naast het veld. Een voorbeeld voor iedereen en in het bijzonder voor onze jeugdige speelsters. Het zal komend seizoen zaak zijn dat iemand anders haar rol met evenveel enthousiasme zal overnemen”, vertelt coach Jorn Van Ginderdeuren over het afscheid van Van Mingeroet.

“Ik zal mijn ploeggenoten en de positieve sfeer binnen de club zeker missen. Maar ik kijk ernaar uit om bij Mechelen mijn carrière verder te zitten. Wanneer de kalender bekend gemaakt wordt weet ik alleszins welke match ik meteen in mijn agenda met stip aanduid”, besluit Van Mingeroet.

 

Dichter bij mooi voetbal kan je niet komen

KAA Gent Ladies, de grootste meisjes- en vrouwenvoetbalclub van het land!