Belofte Minke Plate tekent eerste contract

Belofte Minke Plate tekent eerste contract

Middenveldster Minke Plate (21) verzilvert haar progressie doorheen dit seizoen met haar eerste contract. De creatieve Nederlandse kreeg in deze play-offs haar eerste speelminuten in de hoofdmacht, nadat ze doorheen het seizoen reeds meermaals mocht aansluiten op training. Vanaf volgend seizoen zal zij alvast tot de A-kern behoren.

“Ik kijk ernaar uit om mezelf volgend seizoen verder te ontwikkelen als speelster en met het team goede sportieve prestaties op de mat te leggen”, klinkt Plate gemotiveerd. “Dit seizoen was Minke één van onze ‘High Potentials’. Hierdoor kon ze haar kwaliteiten meermaals tonen op de trainingen met onze Superleaguekern”, zegt trainer Jorn Van Ginderdeuren, “Daar toonde ze telkens haar technische snelle voetjes. Ze is dan ook zeer behendig op de korte ruimte. Volgend seizoen mag ze dan ook vol haar kans gaan in de Lotto Superleague”, besluit de coach.

“Ik ben erg blij met de overeenkomst en het vertrouwen dat de club me hiermee heeft gegeven”, zegt de Nederlandse middenveldster. Na Fiebe Schelfhout en Beau Wispelaere is Minke Plate de derde belofte die dit jaar een eerste contract bij KAA Gent Ladies krijgt. Zo zet de club verder in op de ontwikkeling van eigen talent.

 

Dichter bij mooi voetbal kan je niet komen

KAA Gent Ladies, de grootste meisjes- en vrouwenvoetbalclub van het land!