4 van ons in team van de week dixit Vrouwenvoetbalkrant

 
 

Speeldag 2 in de Super League staat voor de deur, hoog tijd om dus even terug te blikken naar de bepalende speelsters van speeldag 1. En dat doen we zoals bij de mannen met een veldje.

Doelvrouw:

In doel zetten we Sofie Van Houtven, die vooral in het uitkomen en op hoge ballen secuur was en zo een puntje (0-0) wist te redden voor de Genk Ladies tegen Anderlecht.

Verdedigsters:

Achterin posteren we drie speelsters. Britt Vanhamel was een lichtpuntje bij OH Leuven met ook een knap afstandschot op de kruising en ze stuurde de Leuvenaars bij. Jody Vangheluwe ging vaak de flank af en zorgde voor een assist voor Gent, Jaques deed het aardig bij Anderlecht.

Middenveld:

Charlotte Tison regelde vanop de '6' heel wat bij Anderlecht. Zij zorgde voor diepgang, al gebeurde er voor haar op het veld misschien iets te weinig om echt aanspraak te maken op de overwinning. Verder veel sturende speelsters: Inne Desmet met een prachtige assist op Luna Maes, Jana Janssens met enkele kansen en Kassandra Missipo met veel vista.

Aanvalsters:

Voorin konden we niet naast Elke Van Gorp, die met een hattrick erg sterk presteerde, net als haar collega's Maximus en Dhont trouwens. Centraal voorin kreeg Suenens - die het winnende doelpunt maakte tegen OHL - nog net de voorkeur.