<p>Nieuws over de superleage</p>

Tombola Armada Ganda

Afgelopen zondag werd er een tombola georganiseerd door Armada Ganda, hieronder vinden jullie de uitslag. Wie zijn/haar prijs nog niet heeft afgehaald, kan die morgen voorafgaand aan onze wedstrijd tegen Club Brugge afhalen, je mag vragen naar Patrick De Smedt. Vergeet je bewijsje/ticketje niet!

 

Ook Gent A stoot door naar volgende ronde Beker van België

De eerste hindernis op weg naar de derde finale in vier jaar tijd is genomen! Een 4-1 overwinning gisterenavond plaveide de weg naar de volgende ronde. Een bijna bomvolle tribune op het oefencomplex van KAA Gent gisterenvond zag de vrouwelijke buffalo´s de overwinning pakken. De eerste helft ging prima van start met na een vijftal minuten al een eerste goal van Marie Minnaert maar nadien kwam Gent in de eerste helft niet meer tot scoren. Pas in de tweede helft konden ze de blauw-zwarte dames definitief uittellen.

Kalender Play-Off I

Op woensdag 17/04/2019 gaat Play-Off I in de Superleague van start!

KAA Gent Ladies moet eerst op bezoek bij Standard Fémina, het zwarte beest in de competitie en tevens ook de andere bekerfinalist van de Beker van België!  Onze thuismatchen worden gespeeld op het Oefencomplex van KAA Gent, Eikstraat 85A, 9041 Oostakker.

Onze achterstand op RSCA dames bedraagt amper 5 punten, dit kan dus snel veranderen en we kunnen alle steun gebruiken! Inkom voor een match van de KAA Gent Ladies is slechts €8, peanuts dus!

Internationale week voor U19 en Red Flames

Het zal weer wat stiller zijn deze week op training van de Super League! Maar liefst 7 speelsters vertrekken vandaag naar de nationale ploeg! Marie Minnaert, Mariam Abdulai Toloba, Lowiese Seynhaeve, Shari Van Belle, Tiffanie Vanderdonckt en ella Vierendeels vertrokken gisteren naar Finland voor de Eliteronde van het EK met de U19 en Kassandra Missipo zit in de selectie voor de WK-kwalificatiewedstrijden van de Red Flames tegen Portugal en Italië.

Superleague volgend jaar met 8 ploegen

PERSBERICHT

Upgrade Women’s Super League

 

Brussel, 17 januari 2020 - De Women’s Super League zou vanaf komend seizoen uitgebreid kunnen worden tot 8 teams. De toetreding van 2 extra teams staat op de agenda van het Women’s Football Committee, het overlegorgaan van de Pro League vrouwenteams. Een verdere versterking van de Super League voor het seizoen 2020-2021 zou dan samenvallen met de start van de nieuwe mediacyclus van de Pro League, waar de Super League één van de afzonderlijke loten is.

 

Nicky Evrard terug !

De 24-jarige doelvrouw Nicky Evrard, eerste doelvrouw van de Red Flames, speelt vanaf 2020 opnieuw voor KAA Gent Ladies, de club waar ze al enkele jaren eerder het mooi weer maakte. Na de eerste bekerzege in 2017, maakte Evrard de overstap naar het Nederlandse FC Twente, de ploeg die al meerdere jaren aan haar mouwen trok. Ze speelde er 2 knappe seizoenen, met de Nederlandse landstitel vorig seizoen als kers op de taart.

KAA Gent Ladies - PSV 1-1

KAA Gent Ladies en PSV maakten er een aangename en onderhoudende wedstrijd van. Snel en snedig over en weer van de eerste tot de laatste minuut, met wisselende kansen. Marie Minnaert scoorde met een streep van op ruim 30 meter. Nog voor de rust werd het 1-1.

Voor KAA Gent Ladies speelden Anouk, Nicole, Marith, Shari, Nicky, Fran, Silke, Lotte, Lenie, Imanie, Marie, Kassandra, Féli, Jassina,Tine, Elena, Cloé en Nina.

 

Onder de toeschouwers Ives Serneels, Luc Van De Moortel, Marc De Clerck en meerdere Anderlechtspeelsters.

ADO Den Haag - KAA Gent Ladies 2-2

ADO Den Haag begon heel sterk aan de wedstrijd en zette KAA Gent gedurende een kwartier weg. Daarna werd de wedstrijd gelijk opgaand. Vanaf de 2de helft was er duidelijk Gents overwicht. De laatste 20 minuten kwam ADO er nog enkel occassioneel uit, en enkel en alleen nog op de tegenaanval. Voor KAA Gent Ladies speelden Marith, Shari, Nicky, Fran, Silke, Romy, Lotte, Lenie, Eva, Marie, Kassandra, Féli, Tine, Elena, Chloé en Nina.

Imani was mee met de U17, Amber, Tine en Ella zijn gekwetst, Amber DP is afwezig en Jassina werkte individueel thuis.

Pages