Missie en visie

De missie en visie van KAA Gent Ladies is meisjes/vrouwen in Vlaanderen de gelegenheid bieden tot het spelen van voetbal op topsportniveau in combinatie met hun studies.

Dichter bij mooi voetbal kan je niet komen!

Om de kwaliteit op het veld hoog te houden is er gekozen voor een structuur met een A-selectie die uitkomt in de Super League. Daaronder hebben we het Beloftenelftal in Eerste Nationale .

De jeugdwerking bestaat uit 2 teams U15, 1 team U13 en 1 team U12. Drie van de vier jeugdteams komen uit in de provinciale jongens reeksen en één team in het gewestelijk voetbal.

Er wordt een nieuwe opstart voorzien van de High Potentials. Deze groep meisjes zullen extra training krijgen als tussenstap tussen enerzijds het jeugd -en beloftenvoetbal en anderzijds het A-Elftal.

We zijn volop aan het werk om de jeugdwerking (10-16 jarigen) verder sportief uit te bouwen, een eigen structuur en dynamiek te geven die in functie van het fanionteam worden opgeleid. Het eigen jeugdcentrum is hiervoor het middel.

De ondersteuning van de club naar de speelsters toe op sportief en medisch vlak moet steeds een referentie binnen de vrouwelijke voetbalwereld zijn. De nodige samenwerkingen zijn daardoor aangegaan.

De club moet het de speelsters mogelijk maken om, mits de nodige inzet en flexibliteit, hun sport te combineren met hun studies.

Om ervoor te zorgen dat er voldoende talenten doorstromen uit de brede regio richting onze jeugd, beloften en fanionteam, worden talenten uitgenodigd op clinics, testtrainingen en oefenwedstrijden.

Individuele Speelsters Opleiding (ISO) staat centraal. Speelsters moeten leren meedenken in hun ontwikkeling. Ze moeten eigen doelen leren stellen om daar samen met de club aan de slag mee te gaan. Door middel van zelfregulatie willen we de speelsters bewust maken van hun eigen traject binnen de club.

In de club moet aangenaam zijn om er te vertoeven. Speelsters moeten te allen tijde terecht kunnen bij de betrokken begeleiders. De club streeft ernaar om een familiaal karakter uit te stralen.

 De maatschappelijke bijdrage, de waarden en entiteit:

In onze ogen moet een voetbalorganisatie zich niet meer alleen als voetbalclub profileren, maar ook als maatschappelijk platform, het vrouwenvoetbal leent zich daar uitstekend voor.

* Projecten organiseren voor de omgeving onder de vlag van ‘Sport, Beweging & Gezondheid’ en het steunen van "Voetbal in de Stad" en "Elk Talent Telt" staan hierbij centraal.

* Waar mogelijk zullen de teams ook ondersteuning geven bij sociale activiteiten in Vlaanderen.

 

Dichter bij mooi voetbal kan je niet komen

KAA Gent Ladies, de grootste meisjes- en vrouwenvoetbalclub van het land!