Kampioen Silke Speeckaert wordt Buffalo

Kampioen Silke Speeckaert wordt Buffalo

De 19-jarige Silke Speeckaert voetbalt vanaf volgend seizoen voor KAA Gent Ladies. De verdedigster komt over van Anderlecht waar ze de voorbije seizoenen twee maal landskampioen werd en ook nog eens de Beker van België won.

“Bij paars-wit mocht Silke vaak invallen maar ze stond ook een aantal keer in de basis. Haar ervaring bij de landskampioen zal ons zeker helpen om de nodige stappen voorwaarts te blijven zetten”, argumenteert trainer Jorn Van Ginderdeuren. “Ik ben Anderlecht enorm dankbaar voor de kansen die ik gekregen heb op het hoogste niveau. Anderlecht zal altijd een plaatsje in mijn hart hebben, maar ik denk dat het tijd is om aan een mooi nieuw hoofdstuk te beginnen”, stelt Speeckaert. 

“Gent is een jonge, ambitieuze ploeg die het afgelopen seizoen veel gegroeid is. Het is een team die wil werken maar waar plezier ook altijd aanwezig is”, vertelt Speeckaert die ook in Gent studeert, “Persoonlijk denk ik dat je niveau ook het meest naar omhoog gaat wanneer je jezelf amuseert op en naast het voetbalveld. Daar lijkt KAA Gent me de perfecte club voor”, kijkt de verdedigster enthousiast naar de toekomst.

“Van nature is Silke een rechterflankverdedigster maar ze kan ook op links uit de voeten. Haar polyvalentie is ook zeker een troef”, voegt Van Ginderdeuren nog toe. “Persoonlijk denk ik dat mijn grootste troeven snelheid en doorzetting zijn. Ik zal ook altijd voor de volle 100% vechten voor de ploeg”, besluit Silke Speeckaert.

 

Dichter bij mooi voetbal kan je niet komen

KAA Gent Ladies, de grootste meisjes- en vrouwenvoetbalclub van het land!