Chloë Van Mingeroet: “In Play-Off 1 hebben we helemaal niks te verliezen.”

Chloë Van Mingeroet: “In Play-Off 1 hebben we helemaal niks te verliezen.”

Vrijdagavond begint KAA Gent Ladies thuis tegen Standard aan Play-Off 1. De beloning voor een puik seizoen waarin de jonge groep van Jorn Van Ginderdeuren week na week stappen kon zetten. Vanaf nu moet niks en mag alles.

Ups en downs doorheen het seizoen

Bij de start van het seizoen was Play-Off 1 halen de zoete droom van elke Buffalo. Maar een makkelijke opgave werd het allerminst. Veel nieuwe speelsters kwamen over van de eigen jeugdopleiding. Het bestuur gaf de staf en het team dan ook de tijd om aan de toekomst te bouwen.

Vooral in de eerste helft van de reguliere competitie werd leergeld betaald. “Niet elk resultaat op het scorebord was representatief voor onze prestatie”, geeft aanvoerster Chloë Van Mingeroet aan. Vlak voor de winterstop kwam het keerpunt tegen rechtstreekse concurrent Zulte Waregem. “De mooie overwinning in de Ghelamco Arena tegen Essevee deed ons geloven in onze kansen op Play-Off 1”, kijkt coach Jorn Van Ginderdeuren terug. Dat dit moment met zo’n duizend fans gedeeld kon worden, maakte het des te mooier.

Toen Genk eind januari na een heuse nagelbijter geklopt werd, was het doel overduidelijk: wij willen in Play-Off 1 zitten. Ondanks het zware programma werden nog voldoende punten gesprokkeld. Uiteindelijk resulteerden de inzet, werklust en teamgeest in een ticket voor tien finales tegen de beste ploegen van België.

Voetballend vermogen gekoppeld aan enthousiasme

“In Play-Off 1 hebben we helemaal niks te verliezen”, oppert Van Mingeroet. Het doel is om verder stappen vooruit te zetten en positief en aanvallend voetbal te spelen. “Ik ga tevreden zijn als we ons eigen spel spelen, en voetballend de andere ploegen pijn kunnen doen”, stelt coach Jorn Van Ginderdeuren. Gedurende het seizoen lukte dit al aardig. Zo kon er tweemaal gewonnen worden van bekerfinalist Genk en ook tegen de andere PO1-tegenstanders legde blauw-wit knap voetbal op de mat.

KAA Gent Ladies is de scherprechter in de play-offs. Niks moet en alles mag. “Op de voorlaatste speeldag komt OHL op bezoek en op de laatste speeldag trekken we naar Anderlecht”, kijkt Van Ginderdeuren vooruit, “Wie weet krijgen we daar nog de kans om beslissend te zijn in de titelstrijd.”

“Het zou wel mooi zijn om voldoende punten te behalen om niet als zesde te eindigen”, geeft Van Mingeroet aan. “Ons voetballend vermogen gekoppeld aan enthousiasme is hiervoor ons grootste wapen”, gaat Van Ginderdeuren verder.

Deze missie begint op vrijdag 17 maart in de eigen Chillax Arena tegen Standard. Vanaf 20:30 zullen de speelsters samen met de fans opnieuw het beste van zichzelf geven. “Wij gaan altijd tot de laatste minuut en dat zal nu niet anders zijn”, besluit Chloë Van Mingeroet. Elke match van de play-offs zal garant staan voor spektakel, zoveel is zeker.

 

Tickets zijn aan de deur te verkrijgen. Meer info over de PO1-matchen van KAA Gent Ladies vind je via: https://kaagentladies.be/nl/wedstrijdkalender

 

Dichter bij mooi voetbal kan je niet komen

KAA Gent Ladies, de grootste meisjes- en vrouwenvoetbalclub van het land!