Elise Meijerink trekt van SC Heerenveen naar KAA Gent

 

Na vijf seizoenen vertrekt voetbalster Elise Meijerink bij SC Heerenveen vrouwen. De oud-Ermelose, die in de jeugd van DVS’33 speelde, zet haar carrière voort bij het Belgische KAA Gent.

Middenvelder Meijerink (25) geeft bij haar vertrek aan dat ze de afgelopen vijf jaar hoogte- en dieptepunten in Friesland heeft beleefd. ,,In mijn tweede jaar werd ik aanvoerster en wonnen we de eerste wedstrijd met 2-1 van PSV. Ook het behalen van de derde plaats in de kampioenspoule is me bijgebleven. Maar ik heb ook last gehad van een paar vervelende blessures.”

Meijerink speelde voor haar periode in Friesland twee jaar voor een opleidingsteam van de KNVB in samenwerking met Ajax bij het Centrum voor Topsport en Onderwijs in Amsterdam. In de jeugd voetbalde ze tot en met haar zeventiende bij DVS’33 in Ermelo

 

Andere cultuur

Ze had al een jaar of drie een buitenlands avontuur in haar hoofd en nu toe aan iets nieuws. ,,Ik ben benieuwd naar hoe het voetbal tactisch gaat in een andere competitie en om in een team te zitten met mensen uit een andere cultuur. Daarbij had ik zeker niet meteen aan België gedacht. Toen mijn agent vertelde over de interesse van Gent, was ik benieuwd naar hun verhaal. De club heeft een jeugdopleiding en wil het vrouwenvoetbal professionaliseren.”

Uit de Stentor van Marco Jansen