Nicky Evrard terug !

De 24-jarige doelvrouw Nicky Evrard, eerste doelvrouw van de Red Flames, speelt vanaf 2020 opnieuw voor KAA Gent Ladies, de club waar ze al enkele jaren eerder het mooi weer maakte. Na de eerste bekerzege in 2017, maakte Evrard de overstap naar het Nederlandse FC Twente, de ploeg die al meerdere jaren aan haar mouwen trok. Ze speelde er 2 knappe seizoenen, met de Nederlandse landstitel vorig seizoen als kers op de taart.

Vorige zomer trok ze vol goede moed naar de Spaanse eersteklasser Huelva, maar dit bleek voor haar niet de juiste keuze te zijn.  Nicky keerde al snel terug naar Belgische bodem en KAA Gent bood haar de kans om mee te trainen met het fanionelftal en zo haar conditie te onderhouden. Voor Evrard betekende dit opnieuw thuiskomen, even gemoedsrust. Zo kon ze ook haar plaats bij de Red Flames behouden, ze bleef het vertrouwen krijgen van Bondscoach Ives Serneels.

Maar een doelvrouw moet ook wedstrijden spelen. Een nieuw buitenlands avontuur zag de ambitieuze doelvrouw op dit ogenblik niet zitten en het was dan ook geen verrassing dat ze zich opnieuw aansloot bij de club waar het allemaal begon.

Bij blauw-wit speelt zij opnieuw samen met Jassina Blom (die ook deze zomer terugkeerde naar haar roots) en Nina Stapelfeldt, met wie zij vorig jaar nog kampioen werd in Twente. Nicky Evrard zal bij KAA Gent Ladies de concurrentie moeten aangaan met de Zwitserse international en huidige eerste doelvrouw Nicole Studer. Komen beiden elkaar ook tegen in de beslissende wedstrijden met hun Nationale ploeg later dit jaar?