U17 spelen gelijk tegen Leverkusen

Op zondag 3 oktober opende een U17-delegatie van KAA Gent Ladies een Europese competitie met een wedstrijd tegen het Duitse Bayer Leverkusen. Zonder enige kennis van het niveau van de tegenstander was het wat koffiedik kijken op welke manier dit een waardemeter kon zijn.

Als snel werd duidelijk dat deze jonge ploeg zeker de evenknie was de Duitse opponent. Met goed voetbal, een enorme gedrevenheid en een winnaarsmentaliteit werden in de eerste helft enkele mooie doelkansen bij elkaar gevoetbald. Enkel de laatste pas of de juiste bezetting of keuze voor doel ontbraken nog. Aan de andere zijde kwam Leverkusen ook enkele keren gevaarlijk opzetten, maar in de zone van de waarheid bleven hun aanvallen vrij steriel. Vlak voor de pauze kon een aanval opgezet door Debby Coenraets, die op de rechterflank Fleur Van Daele bediende omgezet worden tot een doelpunt. Het was Jinte Leeman die de aanval en de pas van Fleur afrondde.
 

Na de pauze was er iets minder scherpte bij de Gentse Ladies en kwamen de Duitse dames feller opzetten. Het werd moeilijk onder de druk uit te komen en dat resulteerde al snel in de gelijkmaker. Maar coach Athina Vercaemer kreeg de meisjes terug op scherp en hun mentale weerbaarheid leidde ertoe dat ze de match terug in handen begonnen te nemen en hun voetballend vermogen terug aanspraken. Er werden terug kansen gecreëerd, die misschien wel meer verdienden. Toch was het altijd uitkijken wanneer de meisjes uit Leverkusen een tegenaanval opzetten, want ook hier ging veel meer dreiging uit dan wat ze in de eerste helft bij elkaar konden voetballen. De wedstrijd ging goed op en neer, zonder dat er aan de score nog iets veranderde.

1-1 is een uitslag waar beide ploegen vrede konden mee nemen, al moet gezegd dat beide ploegen ook aanspraak konden maken op meer.

Volgende afspraak is op zondag 10 november om 13u00 bij KRC Genk.

Dichter bij mooi voetbal kan je niet komen

KAA Gent Ladies, de grootste meisjes- en vrouwenvoetbalclub van het land!