Ook Gent A stoot door naar volgende ronde Beker van België

De eerste hindernis op weg naar de derde finale in vier jaar tijd is genomen! Een 4-1 overwinning gisterenavond plaveide de weg naar de volgende ronde. Een bijna bomvolle tribune op het oefencomplex van KAA Gent gisterenvond zag de vrouwelijke buffalo´s de overwinning pakken. De eerste helft ging prima van start met na een vijftal minuten al een eerste goal van Marie Minnaert maar nadien kwam Gent in de eerste helft niet meer tot scoren. Pas in de tweede helft konden ze de blauw-zwarte dames definitief uittellen.

Goals van Chloé Vande Velde (2x), Marie Minnaert en Elena Dhont beslisten de match. Club Brugge kon 1 x tegenprikken via ex-Gent-speelster Isabelle Iliano doch kon de gehele match geen aanspraak maken op een overwinning.

De volgende match van Gent A is tegen Eendracht Aalst, een ploeg met ook heel veel ex-Gent-speelsters zoals Red Flame Elien Van Wynendaele en Margaux Van Ackere, Tiffany Vanderdonckt en Jenna Van De Keere. Gent B moet aan de bak tegen KRC Genk A.

Beide matchen staan ingepland op zaterdag 16 november, de competitiematch van Gent B die dag tegen Genk B wordt door de bond nog verplaatst naar een latere datum. Meer nieuws over deze matchen volgt later wanneer er duidelijkheid is wanneer die matchen precies zullen doorgaan, we houden u op de hoogte!