Silke en Amber in de kleuterklas

Gisteren was er geen spoor meer van Silke en Amber tussen de training van half twee en de training van vijf uur :-)

Beide Red Flames in spe waren weggevoerd richting "De Wonderfluit" in Sint-Amandsberg. "In Muzische leerThuis De Wonderfluit gaat men uit van de aanleg en de vele talenten die elk kind rijk is.

Natuurlijk leren verloopt “ontwikkelingsgericht” en niet in vooraf bepaalde stappen die binnen een vooraf bepaalde tijd dienen te verlopen. Daarom werken ze in leefgroepen met wisselende instructiegroepen vanuit het niveau en de vaardigheden van de kinderen. Ook coöperatief en zelfstandig werken krijgt veel aandacht binnen de leefgroep. De mensen van De Wonderfluit geloven dat een dergelijke manier van werken bijzonder veel “zorg” kan voorkomen. Voor wereldoriëntatie werken ze met projecten vanuit de interesses van de kinderen. Ook de muzische vorming sluit daarbij aan.

Daarnaast heeft de school een groene en avontuurlijke speelplaats. Het schoolteam en de ouders staan in voor het onderhoud en vernieuwingen aan deze speelplaats.

Het zelfgekozen project dat de kinderen van leefgroep Vivaldi op dit ogenblik uitwerken is “voetbal” en KAA Gent ging dan ook snel van mond tot mond. Maar de kleuters kregen niet Alexander Sorloth noch kapitein Nana Asare op bezoek! Dé verrassing kwam van de KAA Gent speelsters Amber Maximus en Silke Vanwynsberghe die ruimschoots de tijd namen om met de geïnteresseerde kleuters in gesprek te gaan over het meisjesvoetbal. Ook de traditionele groepsfoto met blauwwitte indianenstrepen mocht niet ontbreken.

Een vrolijk en leuk intermezzo tussen 2 intensieve trainingen door op weg naar een eerste wedstrijd in 2019!

Dichter bij mooi voetbal kan je niet komen

KAA Gent Ladies, de grootste meisjes- en vrouwenvoetbalclub van het land!