Once upon a Sunday in Den Haag

Een zonnige maar frisse zondagmiddag ergens in het verre Den Haag, Nederland. 2u15 rijden van Gent en KAA Gent Ladies on Tour! ADO Den Haag was de naam van onze tegenstander, de Topshelf Europa League de naam van de competitie en het terrein van DUNO, Haagsche Dynamiek was het terrein. Gelegen in het centrum van Den Haag, een mooi sportcomplex doch klein naar Nederlandse normen, slechts 2 velden maar wel allebei kunstgrasvelden! Prachtig complex, vriendelijke ontvangst, schoon weertje, wat wil een mens nog meer op een zondag!

 

Onze U12 Team David en U13 Team Patrick traden aan tegen respectievelijk de U12 en U14 van Den Haag. hieronder een klein verslagje van beide coaches.

 

U12 – Team David

Onze tegenstanders waren 11 uit de kluiten gewassen meisjes van het geboortejaar 2007, allen zeer sterk in duel en zeer technisch aangelegd.
Het wedstrijdverloop tot aan de rust was vrij gelijkopgaand, de logische ruststand was dan ook 1-1.
Onze meiden hadden toen al heel veel energie verbruikt op een ongewoon groot terrein voor ons (we speelden van backlijn tot backlijn en over de gehele breedte van het veld) en ook de veldbezetting (9 tegen 9) was nieuw voor ons. In de 2de helft moesten we daardoor de wet van de sterkste ondergaan en incasseerden we nog 3 doelpunten. eindstand 4-1.
Toch was het voor ons een leuke ervaring om tegen een sterke buitenlandse ploeg te wedijveren.
Iedereen heeft zich voor de volle 100% gegeven en we leren meer uit deze ervaring dan uit een gewonnen match waar we weinig tegenstand hebben!

Ten slotte een pluim voor onze tegenstander: zeer fair, leuke en enthousiaste speelsters en trainer.

 

 

 

U13 – Team Patrick

Aangezien onze meisjes de 11 tegen 11 ervaring nog niet competitief in de benen hadden, was het in de eerste helft organisatorisch nog wat zoeken. Ook het combineren verliep niet zoals we het hadden gewild door de hoge druk maar ook vooral door de fysiek (gestalte en snelheid) van de tegenstander die minstens 1jaar en een vijftal zelfs 2 jaar ouder waren! Tijdens de rust hebben we de meisjes tactisch en organisatorisch bijgestuurd en taken gegeven die ze allemaal zeer goed uitvoerden.
D eingrepen hadden resultaat want in de 2e helft kon Den Haag maar één keer meer scoren en hadden wij zelfs meer balbezit.

Al bij al zijn wij heel tevreden en vooral trots over de prestatie van onze meisjes! Het was een leuke afsluiter van een leuk teambuildingsweekend.

 


 

 

Conclusie: We kijken dan ook uit naar onze volgende wedstrijden in deze competitie!